local-stats-pixel fb-conv-api

zemūdene Kurska16

161 1

Kurskas officiālais nosaukums ir K-141, bet ši zemūdene tika veltīta pilsētai Kurska. Uz Kurskas klāja bija pulēta plāksne ar šo nosaukumu, katrs apkalpes loceklis kas nācis no šis pilsētas rūpējās, lai ši plāknse vienmēr būtu spoža.

Šī zemūdene bija Krievijas varas simbols. Tā bija ātomzemūdene ar divām spēcīgām dzenskrūvēm un diviem kodolreaktoriem. Šai zemūdenei nebija līdzīgas, viņa spēja veikt ļoti asus un precīzus manervus. Veidojot šo zemūdeni tika piesaistīti visi labākie speciālisti. Ikviens Kurskas korpusa kvadrātcentimetrs tika rūpīgi pārbaudīts ar milzīgu spiedienu un radiāciju. Kurskai jeb K-141  bija dubultkorpus tādejādi tā spēja izturēt nelielu torpēdu triecienus negūstot pilnīgi nekādus bojājumus un ieguva ironisku iesauku nenogremdējamā. (tāpat kā Titāniks)

Tā bija perfekti uztaisīta, milzīgs zemūdens briesmonis, kas sev līdzi nesa milzīgu spēku un iznīcību. Šajā zemūdenē bija visas jaunākās tehnoloģijas un tā bija modernākā zemūdene pasaulē. Zem ūdens Kurska varēja uzturēties 120dienas un tās maksimālais ātrums bija 28mezgli (apmēram 40kmh) Uz Kurskas klāja bija vieta 24 raķetēm no kurām daudzas bija ar kodolgalviņām. Dažas raķetes bija krievijas augstākie izgudrojumi -  ātrākās raķetes visā jūras flotē, tās spēja sasniegt 200mezglu ātrumu (ap 400kmh, gandrīz kā Buggati ), bet tās pašas par sevi bija ļoti nestabilas un nedrošas.

 Ikviens apgalpes loceklis pret šo zemūdeni izturējās ar lielu godbijību un cieņu, tas bija milzīgs gods dienēt uz šis zemūdenes. Kopā uz kurskas bija 118 apkalpes locekļu, kas savu darbu mīlēja un visiem spēkiem centās lai tiktu uz Kurskas klāja.

Ši zemūdene tika uzbūvēta 1992 gadā, tā bija gandrīz 500pēdu gara (apmēram 170m) un gandrīz 20m plata.Šī zemūdene spēja ienirt apmēram 900m dziļumā.

Ja patiks būs nākošie raksti kuros tiks aprakstīts viss kurskas liktenis.

Otrā daļa - http://www.spoki.lv/aktuali/zemudene-Kurska-2/186697

Trešā daļa - http://www.spoki.lv/aktuali/zemudene-Kurska-3/187060

Reklāma
161 1 16 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 16

0/2000

kas ir pirmajā bildē redzams?

kā tad bija ar to, izcēla vai neizcēla?

5 0 atbildēt

atbildot uz IOR komentāru " nesen tak pa TV radija dokuumentalo filmu :) ... " Nejauc Kursku (K-141) ar pirmo PSRS ātomzemūdeni K-19...

Kurskā priekšējā torpēdu nodalījumā notika sprādziens dēļ iztecējušas torpēdau degvielas (oficiālā versja)...

K-19 bija "tā", kurai 1961 gadā noplīsa reaktors... Bet to aizbuksēja uz mājām, un bojā gāja tikai daži apklapes locekļi...

4 0 atbildēt

Mani ļoti ieinteresēja, tāpēc LŪDZU uztaisi vēl par šo zemūdeni !!!emotion

2 0 atbildēt

Nezinu vai kāds ir pieminējis, bet Vanga Kurskas bojā eju paredzēja jau sen.

Tad kad notika nelaima, tad daleca, par ko viņa runāja.

Tas pats bija ar dvīņu torņiem - "dzelzs putni ielidos augstākajās mājās.." - kad viņa to teica/redzēja - dvīņu torņi vēl nebija pabeigti...

2 0 atbildēt

Nu ieliec ieliec vēl k-ko par šo... Tik bildes sameklē arī...

1 0 atbildēt

nau pa ko nopirkt to graamatu,takaa naaksies tev vel likt rakstus :D

2 1 atbildēt

atbildot uz Joker komentāru " Kas ar šīto notika? " Kas, kas... Nogrima...

P.s.: Autoram:

Točna varēja iegremdēties 900m dziļumā???? Vai drīzāk 900pēdu, kas būs ~300metri... MAnuprāt ticamāks cipars...

1 0 atbildēt

"Dažas raķetes bija krievijas augstākie izgudrojumi -  ātrākās raķetes visā jūras flotē, tās spēja sasniegt 200mezglu ātrumu (ap 400kmh, gandrīz kā Buggati )"

 

Augstākie izgudrojumi? WTF?!?!?

Raķetes spēja sasniegt 400 km/h? Tas ir šausmīgi lēnu priekš jebkuras. Parasti raķetes lido ar virsskaņas ātrumu - vairākas reizes to pārsniedzot! Varbūt ir domātas torpēdas?

 

Izklausās pēc tulkota ar google translate!

0 0 atbildēt