local-stats-pixel fb-conv-api

zemūdene Kursk 511

63 4

Glābšanas operācija tikai 12 stundas pēc avārija beidzot ir sākts k-kas darīt.

Glābšanas operācija ir izplānota divās daļās: pirmā atrast zemūdeni

                                                                                   otrā izglābt izdzīvojušos.

Tika norīkotas lidmašinas un daudz patruļkuģi lai atrastu kursku.

Meklēšana ilgst vairākas stundas avārijas bojas nav izšāvušas virs ūdens, pati zemūdene taisīta tā, lai to būtu grūti pamanīt no gaisa, šie un daudzi citi faktori būtiski paildzina Kursk atrašanu.  Bet tad pēkšņi viņi pamana eļļas plankumu virs ūdens, koordinātes atri tiek pārsūtītas uz galveno štābu.

Krievijas lielā slēpšana tomēr nenes nekādus panākumus divus lielos sprādzienus konstatēja seismoloģijas dienests NORSAR, kā arī angļu un ASV zemūdenes. Par Kurskas bojāeju jau zin dažu lielvalstu militārās personas.

ap 21.00 tiek veidotas glābšanas komandas uz divām zemūdenēm - DIGK.

ir 13 augusts plst 4.36 tiek atrasta precīza Kurskas atrašanās vieta.

Kamēr tur augšā visi kautko meklē un gatavojas un cenšas slēpt visu kas ir noticis. Jūras dzelmē jūrnieki lēnām sāk zaudēt cerības uz izdživošanu. Jūrnieki uzraksta savām sievāmun pārējiem ģimenes locekļiem atvadu vēstules, viņi sāk saprast, ka vēlreiz ieraudzīt saulesgaismu laikam nebūs iespējams.

Lai visu vēlvairāk pasliktinātu sākas vētra tas ļoti traucē glābšanas zemūdenei kuru nevar ielaist ūdenī. Plskt 16.20 viņi raida avārijas signālus jūras dzelmē, Kurskas automātiskā sistēma viņiem dod atbildi.

plskt 18.30 glābšanas zemūdene saduļķotā ūdens dēl ietriecas Kurskā. Beidzot ir atrastas precīzas Kurskas koordinātas. Zemūdene necenšas savienoties ar Kursku un paceļas augšā.

pēc tam uz kurksu tiek laistas kapsulas un Kurska tiek dauzīta ar āmuriem lai pārliecinātos vai kāds ir dzīvs. Tas paliek tenku līmenī, bet klaudzieni esot bijuši.

tiek veiktas milzum daudz nolaišanās, bet visās tiek apskatīts Kurskas stāvokli nevis glābti izdživojušie.

ap 22.40 (13 augustā)

pirmo reiz tiek mēģināts savienoties ar Kurksas avārijas lūku. Glābšanas komanda 3 stundas mēģināja uzlikt skavu kas paredzēta lai varētu savienot lūkas, bet bez rezultātiem , ap Kurksu iet spēcīga strauma, Kurska guļ tādā leņķi kur grūti pievienoties. šī zemūdene paceļas un dodas dokos, bet tiek izsaukta daudz modernāka glābšanas zemūdene kurai vajadzētu spēt savienoties ar Kursku.

Drīz vien par nelaimi uzzin televīzija tiek sacelta augšā visa flotes priekšniecība.

protams flotei ir glābšanas zemūdene, bet naw kuģa, kas to spētu ievest jūrā (FAIL)

zemūdene tiek piekabināta pie baržas un vilkta jūrā, bet tas  īsti labi nepadodas, jo jūrā ir vētra, ši operācija tiek atcelta.

ir pagājušas jau piecas dienas pēc avārijas. Jūrnieki ir morāli uztrenēti palikt zem ūdens 7 dienas, bet tas ir normālos apstākļos, diemžēl Kurskas apstākļus par normāliem nenosauksi.

17-18 augustā nepārtraukti tiek mēģināts savienoties ar Kursku, bet bez panākumiem.

18 augustā uz kurskas avārijas vietu izbrauc norvēģijas un angļu glābšanas kuģi ar domu palīdzēt, jo viņiem ir daudz labāka glābšanas tehnika. protams tas tiek noraidīts. tikai vakarā kreivi beidzot piekrīt sniegt vajadzīgo informāciju palīgiem un atļāva ienirt pie Kurskas

ūdenī tiek laist piesātināti ūdenslīdēji (tie ir tādi kuri tiek pieradināti pie spiediena pakāpeniski) ienirstot ūdenslideji saprata - krievi vilcinās, ap kursku naw nekādas straumes, viss ir skaidri redzams. un vēl krievi iedeva nepareizas lūkas atvēršanas instrukcijas tādejādi riskējot arī ar palīgu nirēju dzīvībām.

pienāk 21 augusts pēc 3 dienu smaga darba un kasīšanās ar krievijas ģenerāļiem par nepareizu informāciju, beidzot palīgi atver lūku, lūka atveras un pilnīgi nekas nenotiek, Kurksā gaisa vairāk naw. pēc 9 dienu čakarēšanās visi 23  izdživojušie ir miruši.

Ikviens apkalpes loceklis ir miris, pilnīgi visi 118 cilvēki mājās tomēr neatnāks.

63 4 11 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 11

0/2000

Pēc šī raxta izlasīšans arī citi piekritīs man, ka krievi ir stulbi.

11 0 atbildēt

Psc.. krieviem piedāvā palīzību un tie atsakās un vēl lieki liek riskēt citiem ar savām dzīvībām, dēļ savas smirdīgās reputācijas! Tagad tās dzīvības ir uz pašu krievu sirdsapziņas uz viņū stulbuma,augstsirdības! Protams, takš krievs ir vissvarenais un nekam nekad neprasīs palīdzību, kur tad vēl prasī palīdzibu! VNK. Krievi iespārda.

4 0 atbildēt

6.  daļu vajag ?

3 0 atbildēt

stulbie krievi nebūtu TIK ILGI vilkušies un BŪTU pie ņēmuši citu palīdzībū iespējams visi atlikušie 23 izdzīvojušie jūrnieki būt izglābti!emotion

2 0 atbildēt

nu es visā sava spoka mūzā neesmu neko par kursku šite lasījis

1 0 atbildēt

Laikam ļoti grūti pameklēt vai nav bijis šāds raksts..!

0 0 atbildēt

Interesanti!emotion

0 0 atbildēt