local-stats-pixel fb-conv-api

Vīrietis kājām apgājis apkārt pasaulei11

112 7
Savu ceļojumu Monreālas iedzīvotājs Žans Belivo (attēlā) uzsāka 2000. gada 18. augustā un pabeigs šī gada 11. oktobrī – šajā laikā kanādietis būs veicis 75 000 kilometru, praktiski kājām apiedams apkārt visai pasaulei.

Belivo ceļojums ir visilgākais reģistrētais nepārtrauktais gājiens, tāpēc pēc atgriešanās dzimtajā pilsētā viņš tiks iekļauts arī Ginesa rekordu grāmatā (tieši par ilgāko ceļojumu, nevis garāko, turklāt, tīri matemātiski rēķinot, kanādietis ir veicis gandrīz divus ekvatora garumus).

Garo ceļojumu vīrietis uzsāka savā 45. dzimšanas dienā, kad saprata, ka viņa mazais bizness ir bankrotējis. Belivo pameta savu draudzeni un divus pieaugušos dēlus un kājām aizgāja līdz Atlantas pilsētai.

Ceļojuma laikā viņam bijis deviņas dienas ilgs romāns ar meksikānieti, Sudānā viņš izaudzējis garu bārdu, citās Āfrikas valstīs pārticis no kukaiņiem, Dienvidkorejā ēdis suņus, Ķīnā - čūskas, bet Filipīnās viņu pavadījuši bruņoti karavīri. Dienvidāfrikā viņš ir aplaupīts, Alžīrijā smagi saslimis, bet Etiopijā iesēdināts cietumā par bezmērķīgu klaiņošanu...

Šo vienpadsmit gadu laikā vīrietis ir pabijis 64 pasaules valstīs un nonēsājis 53 apavu pārus.

Nakšņojis Belivo lielākoties ir zem tiltiem vai bezpajumtnieku patversmēs, tomēr bieži vien cilvēki, ieinteresējušies par neparasto ceļojumu, aicinājuši viņu pie sevis uz mājām.

Kamēr noritēja garais ceļojums, kanādieša draudzene Lūsija Aršambo viņu pacietīgi gaidīja mājās, sūtīja viņam naudu, kā arī centās pierunāt, lai ceļojums tiktu izmantots kā miera un nevardarbības propaganda UNESCO paspārnē.

112 7 11 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://mango.lv
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 11

0/2000

"Etiopijā iesēdināts cietumā par bezmērķīgu klaiņošanu"

lol, nu viņi tak ir dīvaini emotion

9 0 atbildēt

izlasīji tekstu?

7 1 atbildēt

"turklāt, tīri matemātiski rēķinot, kanādietis ir veicis gandrīz divus ekvatora garumus" Tas nozīmē ka tika veikti zigzagi. Un kā mēs visi zinam pasaule ir apaļa, un krievija minimāli saiet kopā ar Kanādu. tā kā domāju, ka viņš gājis maximumu.

3 0 atbildēt

Es tieši šādu rakstu pirms 1 minūtes aizsūtiju apstiprināšanai!! emotion

3 1 atbildēt

laikam riit jaasaak iet man arii

2 1 atbildēt

malaģec!

1 0 atbildēt

Nu normāls čalis.

1 1 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

skola, skola.

0 1 atbildēt

Bija, bija, bija, bija!!!

1 3 atbildēt