local-stats-pixel fb-conv-api

Vilkači3

12 0

 Droši vien katrs no mums ir noskatijies kādu filmu par vilkačiem.Šajās filmās risinās visai līdzīgi notikumi.

                                           Nakts laikā kādā mazā ciematā ierodas kāds jauneklis un pamana,ka vietējie iedzīvotāji izturas ārkārtīgi dīvaini.Viņi nav diez cik viesmīlīgi un,šķiet ka no kaut kā baidās.Šie cilvēki izvairās skaidri atbildēt uz jautājumiem un liek nporast,ka nelūgtajam viesim labāk būtu iespējams atstāt šo vietu.Galu galā jauneklis paklausa un nolemj doties projām.Tad viņš vēl dažus dīvainus padomus,piemēram"Labāk neej pa šo ceļu!"-vai "Pilnmēness naktī esi piesardzīgs!"Pēc tam viņam uzbrūk kaut kāds nezvērs,taču,kad tas jaunekli gandrīz saplosijis,atsteidzas broņoti ciema iedzīvotāji un nonāvē šausmīgo radijumu.Varoņa dzīvība  ir glābta,tomēr viņš ir stipri savainots.Jau tuvākajā pilnmēness naktī jauneklis pats pārvēršas par vilku un dodas meklēt kādu upuri.

          Leģendas par cilvēkiem,kuri pārvēršas par vilkiem un saplosa savus tuvākos ir ļoti senas.Uzskata,ka vikača pazīme ir kopā saaugušas uzacis.Vilkaci varot nonāvēt varot tikai ar kādu sudraba ieroci(rīku).Senie nostāsti laika gaitā ir apauguši ar aizvien jaunām,baisām detaļām,kuras sakņojas cilvēku bailēs no vilkiem,kas ziemā meklējot barību,devās no meža uz cilvēku apdzīvotajām vietām un saplosija veselus aitu ganāmpulkus.Francijā,piemēram,no vilkačiem paniski baidijās lielas ļaužu masas.Daudzus gadsimtus cilvēki pulcējās,lai kopīgiem spēkiem dotos cīņā pret fantastiskajiem nezvēriem.Bieži cilvēkus sodija ar nāvi,apsūdzot viņus,ka tie esot vilkači.Parasti gan notiesātie bija nevis vilkači,bet psihiski slimi cilvēki.

                                                         Vai Tu zini ka...

               Vilkači ir pieminēti arī sengrieķu mītos.Valdnieks Likaons esot atļāvies pasmieties par Zevu,tādēļ varenais dievs esot viņu pārvērtis par vilku,dzīrēs pasniedzot viņam cilvēka gaļu.

                                                           Vai Tu zini ka...

     Likantropija ir teiksmaina slimība,kas liekot cilvēkiem pārvērsties par vilku.Taču pastāv arī reāla psihiska slimība:ar to saslimušais cilvēks ir pārliecināts,ka viņš ir vilks.

                                                            Interesanti skaitļi un fakti

                                                                                                                                                                Leģendas par cilvēkiem,kas pārvēršas par vilkiem,nav sastopamas visu tautu mītos.Dažreiz līdzīgos nostāstos figurē citi dzīvnieki.Piemēram,ASV ir dzirdētas leģendas par cilvēku-jaguāru9jaguārs šajā valstī tiek uzskatīts par pašu veiklāko,plēsīgāko zvēru).Āfrikā arī mūsdienās tic,ka eksistē cilvēks-hiēna un cilvēks leopards.Indijā pastāv uzskats,ka cilvēkēdāji tīģeri pārvēršas par cilvēkiem un nobur savus uprus.

         Leģendās stāstīts,ka vilkacim ir trīs veidoli:cilvēka,jauktais(pa pusei cilvēka,pa pusei vilka)un vilka veidols.Vilkacis cilvēka veidolā ir tāds pats kā visi cilvēki-saprātīga būtne,kas ne ar ko neatšķiras no cilvēkiem.Jauktajā veidolā vilkača ķermenis ir apaudzis ar vilnu,kājas īsākas nekā cilvēkam,viņam ir vilka galva,cilvēka rokas un īsa aste.Šis radijums pārvietojas četrāpus vai uz pakaļkājām.Vilka veidolā viņš ir tāds pats kā visi vilki,vienīgi viņa acis tumsā nespīd.

Teksts norakstīts no Lielās noslēpumu grāmatas.

 

 

                

12 0 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 3

0/2000

Mmmm, vienmēr esmu gribējis būt vilkatis. Eh, Underworld mani samaitāja...

4 0 atbildēt

atbildot uz citrons71 komentāru " Mmmm, vienmēr esmu gribējis būt vilkatis. Eh,... " man tas pats :D ehh underworld vnk fantastiska filma

4 0 atbildēt

fuflo

1 1 atbildēt