local-stats-pixel fb-conv-api

Veselīgais alus!18

52 0

Alus ir caur un caur labs dzēriens, labāks par jebkuru veikalā nopērkamu limonādi! neticiet? izlasiet faktus!

Sākot ar seno Sumeriānu cilti, ārsti izrakstīja mutes skalošanai, iekšķīgai lietošanai un zobu sāpju ārstēšanai siltu alu. Viduslaikos alu nozīmēja nierakmeņu izdzīšanai un fiziska un garīga enerģijas zuduma ārstēšanai. Alu lietoja arī nogurušu kāju ārstēšanai pēc garām pastaigām. 16 gadsimtā slavenais Paracels ārstēja aknu slimības ar alu, kas iegūts no papardēm, bet elpceļu saslimšanas ar alu, kas iegūts no Salvijas. Viduslaikos alu izmantoja kosmētiskajās procedūrās kā masku sejas ādas atjaunošanai.

 Vācu pirmatklājējs holēras patogēniem profesors Kohs pilnībā atbalstīja savus čehu kolēģus – profesoru Glavu un Tomaeru, kuri alū atrada zāles pret holēru. Holēras baciļi alū iet bojā pāris stundu laikā un slimība neizplatās. Postošā holēras epidēmija Eiropā reti skāra viduslaiku alus darītavu darbiniekus.

 Tas var likties izdomāts fakts, ka 18 gadsimtā un 19 gadsimta sākumā lielāko daļu zāļu slimnīcās dzēra tikai kopā ar alu. Pēterburgas slimnīcas līdz 19 gadsimta vidum slimniekiem deva alu, kas tika uzskatīts kā tonizējošs, dezinficējošs un spēkus atjaunojošs dzēriens.

 Minhenes institūts zinātniski pierādīja, ka viens litrs nefiltrēta alus ir desmit reizes vērtīgāks, nekā viens litrs piena.

 Austriešu aldari lepojas ar to, ka viņu ražoto alu bērnībā dzēra viens zēns. Zēns bērnībā ļoti slimoja. Viņam tika rekomendēts piena vietā dzert alu. Nu puisis ir izaudzis stiprs. Kas viņš tāds ir? Arnolds Švarcnēgers.

 Skandināvijā alus ir oficiāli atļauts antidepresants.

 Vācijā cieņā ir svaigs, nefiltrēts, duļķains alus. Kurš šo alu dzer, tam acīs nekad nemetas miežgraudi, uzlabojas ādas stāvoklis, jo šajā alū ir daudz B grupas vitamīnu.  Šo alu īpaši rekomendē sievietēm. Šo alu tirgo speciālas formas pudelēs – šaurāka apakšā un paplašinātas augšā.

 Alus no organisma izvada kancerogēnās vielas un samazina risku saslimt ar vēzi. Japānas zinātnieki pētījumos ir pierādījuši, ka regulāra alus lietošana par 2- 3 reizēm spēj samazināt saslimšanas risku. Var būt tieši tāpēc Japānā alus ir kļuvis par neatņemamu nacionālās virtuves sastāvdaļu.

 Izdzerot alu tukšā dūšā, organisms izkaltē kuņģi, atbrīvojot to no pārlieku daudzajām gļotām, kas ir noderīgs pie gastrīta saslimšanas ārstēšanas.

Pavisam droši ir zināms, ka alus no organisma izvada alumīnija sāļus, ko nespēj neviens cits šķidrums. Alus lieliski remdē slāpes, kas ir izskaidrojams ar minerālvielu un oglekļa dioksīda klātbūtni alū.

 Alus ir vienīgais apiņu rūgtumu saturošs alkoholiskais dzēriens, kurš aktivizē kuņģa sulas izdalīšanos un nomāc nevēlamo alkohola ietekmi.

 Alus vannas regulē ķermeņa svīšanu. Ja jūs stipri svīstat, tad pielejiet siltam ūdenim pudeli alus un nedaudz paguliet. Pirtīs alu lej uz sakarsētiem akmeņiem. Tas tiek darīts tāpēc, ka alus tvaiks ir ļoti noderīgs ne tikai ādai, padarot to zīdainu, bet arī visam organismam.

 Dažādas uz alus bāzes gatavotas maskas un krēmi veicina grumbu izlīdzināšanos.

 Alum ir labvēlīga ietekme uz sieviešu krūšu augšanu.

 Alus maskas labvēlīgi iedarbojas uz taukainu ādu, padarot to elastīgāku, uzlabojot asinsriti, samazinot tauku izdalīšanos un aizverot poras. Dažādu saaukstēšanās simptomu ārstēšanā izmanto tautas arstniecības metodes kā, piemēram, sakarsētu krūzi alus ar karoti medus un saaukstēšanās kā ar roku noņemta. Pastāv arī daudzas citas metodes, kuras visas ir uz karsta alus bāzes vai arī uzkarsēts alus ar olu, krustnagliņām un kanēli.

 

Labākais līdzeklis matu ieveidošanai, kurš bija zināms no mūsu vecvecmāmiņām, ir alus. Visiem ir zināmi alus šampūni, kuri dod tādu pašu efektu, kā šampūni ar kondicionieri, turklāt tie labvēlīgi iedarbojas uz matiem. Ja alu kādu laiku patur matos, tajos parādās veselīgs spīdums, elastība, apstājas matu izkrišana.

 Regulāra matu skalošana ar alu ātri atbrīvo no blaugznām.

 Alus paātrina vielmaiņu organismā, veicina šūnu atjaunošanos. Kā rāda pieredze, cilvēki, kas regulāri lieto alu noveco lēnāk nekā tie, kuri to nedzer. Ārsti uzskata, ka 1 vai 2 krūzes alus dienā palēnina organisma novecošanos.

 Mērena alus lietošana samazina sirdsdarbības asinsvadu saslimšanu, pozitīvi ietekmē nieres, novērš akmeņu veidošanos, un paaugstina organisma aizsargspēju.

 Speciālos testos, kuros nosaka cilvēka dzīves garumu, parādās, ka cilvēku dzīves garums pagarinās par trīs gadiem. Šo faktu ir apstiprinājuši vairāki mediķi un zinātnieki.

 Alus satur nedaudz olbaltumvielas, kā arī 1-2 gramus minerālvielu litrā. Alus satur vitamīnus B1, B2, PP, kas to atšķir no citiem „tukšajiem” alkoholiskajiem dzērieniem un ļauj to ierindot ja ne pie vitaminizētajiem dzērieniem, tad pie pārtikas produktiem.

Nedaudz alus atveseļošanās periodā pēc smagas novājinošas saslimšanas palīdz ātri atjaunot normālu kuņģa - zarnu trakta darbību.

 Alus raugs tiek dzerts dažādos infekcijas slimību gadījumos, ādas slimības gadījumos, cukura diabētam, piņņu ārstēšanai.

 Alū ir mazāk kaloriju, kā Coca-Cola, ābolu sulā, augļu dzērienos, kuros tiek pievienots cukurs, nemaz nerunājot par pienu.

 Ja paskatās receptūru un tehnoloģiju, pēc kuras gatavo alu, kas sastāv no iesala, apiņiem, rauga un ūdens, tad nekā organismam kaitīga mēs neredzēsim. Iesals ir bagāts ar ogļhidrātiem, olbaltumvielām, fermentiem un minerālsāļiem. Un tas viss noteiktā daudzumā pāriet dzērienā.



52 0 18 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://google.lv
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 18

0/2000

Aj kā sakārojās vienu tumšo ar biezām putiņām.. :D

5 0 atbildēt

Alus ir labs,iedzert nav grūt, dzērājam nevajag pļēguram būt

5 0 atbildēt

protams, ka veseliigs...... emotion

5 0 atbildēt

atbildot uz dick komentāru " 1. viduslaikos izmantoja visaadas mulkiibas l... "

kaads gan tu esi nelaimigs cilveks, dzivo shada briesmiga pasaule kuraa eksistee alus, ne? :)  

4 0 atbildēt

bet nu garšīgs maita... tik garšīgs, ka nereti nejūt mēru un apdzerās.. bet nu garšīgs, nau jau tā, ka nepatīk.. ;D

4 0 atbildēt

alus ir labākais kas var būt.

4 0 atbildēt

emotion

4 0 atbildēt

uuu, alus vienmēr rullē :D 

2 0 atbildēt

atbildot uz dick komentāru " kurai alus dariitavai tu straadaa?   "

es atshkjiribi no tevis nepropogandeju citu izteikumus, tikai savas domas  

1 0 atbildēt

bear rocks emotion

1 0 atbildēt

njaa ,tik veina probleema ,tur ir domaats alus ,nevis taas samazgas ,ko tagad shtancee ...panem biku uudeni piemet kkadus puulveriishu  un volaa alus gatavs :D :D piem Aldari un Ceesu alus  nav alus :D :D 

1 0 atbildēt

Daudz kas no visa tā ir taisnība. Protams ka runa iet par ALU, lūgums nejaukt ar šķidrumu kas pildīts plastmasas pudelēs ar uzrakstu OptimaLinijaemotion

1 0 atbildēt
hzT avatarshzT

ja kas man kimijas ucene teica ka diena esot 0,5 alus jaizdzer lai asins rite uzlabojas.

1 0 atbildēt

atbildot uz dick komentāru " 1. senie latviesi un citas ziemelu tautas alu... " nu starp daudz dzer un piedzeras ir atskjiriba, var dzert katru dienu glaazi un var reizi nedeeljaa piedzerties lopaa un izd*let puspagastu... un tam nav nekadas saistibas ar alkahola kaitigumu, tikai ar raksturu un katra cilveka individualajam ipasibam...

man ir pazistams chalis Vācijā, no skolu apmainjas prog... vins stastija ka viniem alus un viins no 16 g.v. skaitas normali dzerieni un pirms gadiem 8 tur alu vareja skola nopirkt, gribi teikt ka vaacija ir nolaista un visi cilveki tur slimi ? tas ka latgalee veseli pagasti ir pilni ar dzeeraajiem noraada tikai uz socialo limeni, nevis uz alkahola kvalitati vai ietekmi

man shkjiet ka tu redzi tikai galeejiibas, normalu un veseligu "vidu" tu nepamani...

1 0 atbildēt

Slavas dziesma alum.....bet kā ar sekām

1 0 atbildēt

atbildot uz dick komentāru " sitas vecis ir zinaatnieks, neviss apmaksaats... "

te nu tev ir jaatshkir alkahols un alus! jo shnjabim un alum ir pilnigi dazhada iedarbiba uz organismu un ja tu to nemani arii sastaavs! 50% pasaules tautu (ja ne vairak) no senseniem laikiem alu ir dzerusas un atradusas tajaa tikai labaas lietas, tas ir saglabajies vairakus tukstosus gadu... senajiem latviesiem un simtiem tautu vispar alus bija kaa ikdiena blakus pienam un maizei, bet tu uzskati ka tiesi tam onkulim ir taisniba...  :) krievija katrs padomju inzhenieris var uzstaties publikas prieksa ka orators un sludinat sevi par zinatnieku... viniem no CCCP labi iemaciija...

es nenoliedzu ka musdienas ir problema ar nodzersanos un lielaas kompanijas dazreiz uztaisa alu no dievs vien zin kaa ar sintetisko spirtu utt... bet!

tu man nekad neiestastisi ka dabiskam alum ka piem Užavas alus,  kurs vel ir "dziivs" pudelee kuru razho no udens graudiem apiniem un rauga, ir vissliktaakaa ietekme uz organismu!

tici man, noperkot paku poļu "sulas" kas razota no "koncentrata" tu varbut sanjemsi sliktaku ietekmi neka no aldara gaišā :)

1 0 atbildēt

atbildot uz dick komentāru " http://www.youtube.com/watch?v=w6cWZALv5f4&am... " nu ko tu te reklamee to djadjku? es tev varu 10 tadus atrast kuri stastis cik labs ir alus...

shitadi sludinataji ir visur un vienmer, fanatikji jebkuraa jomaa ir tie kas iznicina sapraatu

1 0 atbildēt

malachi dzerat alu, pildat sevi ar skukju hormoniem un audzeejat kruutis :D :D :D

 

man piem negarsho alus :D

0 4 atbildēt