local-stats-pixel fb-conv-api

UZMANĪBU!! Kārtējais krāpšanās veids!29

97 2

Mūsdienās nevienu vien reizi ir dzirdēts par dažādiem krāpniecības veidiem un katru dienu uzrodas aizvien dažādāki. Varbūt kāds jau par šādu krāpniecības veidu zin un pat ir jau saskāries.

Ir tāda lieta, ka tagad Jūs var apkrāpt ar vienu vienīgu telefona "uzpīkstināšanu", taču tikai tad, ja pats pēc šīs "uzpīkstināšanas" atzvanāt. Pēc tam tiek noskaitīts vai nu viss kredīts, vai kāda paliela summa, kura vēlāk parādās telefona rēķinā.


Tālākais teksts ir pārpublicēts no laikraksta "Saldus Zeme" 21. aprīļa numura, kur kāda sieviete bija nosūtījusi vēstuli.



"Vakarā mūsmājās uz īsu brīdi iezvanījās mobilais telefons - kāds "uzpīkstināja". Fakts pats par sevi nebūtu nekāds neparastais, bet šoreiz izbrīnīja telefona numurs, no kura tika zvanīts. Tas sākās ar "+882", tātad ne no Latvijā dzīvojošas personas.

Pirmkārt, par tādu valsts kodu nebijām dzirdējuši, otrkārt, neviena persona, kas varētu būt zvanījusi, nenāca prātā.
Nezin kāpēc tas manī raisīja aizdomas, un ķēros pie Google meklētāja, lai noskaidrotu, kas tā par valsti.
Kā izrādījās (ierakstot Google vārdus "international phone code 882"), visi numuri, kas sākas ar +882, ir īpaši - starptautiskā tīkla numuri - skatīt http://en.wikipedia.org/wiki/International_Networks_(country_code), savukārt nākamie cipari telefona numurā bija 13, tātad telefona numurs pieder tīklam Telespazio S.p.A.

Pats par sevi šis fakts vēl neko nenozīmētu, ja Google meklētājā nebūtu ierakstījusi visu pilno telefona numuru ar domu - varbūt kāds jau ir saskāries ar šādu telefona zvanu un, ja ir, - kas par to zināms. Aizdomas izrādījās pamatotas - telefona numurs +882 13 039011 pieder pie krāpniecībā izmantotajiem numuriem - skatīt http://who-callsme.com/Phone-Number.aspx/88213039011 - tiek veikti miljoniem "uzpīkstināšanas" zvanu, gaidot, kad kāds lētticīgs zvana saņēmējs atzvanīs. Par zvanu iztērēto naudu iekasē numura īpašnieki un telekompānijas."




Šī sieviete rakstīja arī to, ka kāds cits ģimenes loceklis bija saņēmis zvanu no tāda paša numura.

Tādēļ aicinu būt uzmanīgiem un skatīties, kas Jums zvana un neatbildēt šādiem numuriem.

Pats personīgi neesmu saskāries ar tieši šādu numuru, bet ir gadījies, ka zvana no ārzemēm nepazīstami numuri. Un cik atceros ir bijis šāds kods (+882). Tik nevaru apgalvot, vai tas ir bijis tieši šis pats, jo tas bija diezgan sen atpakaļ. Tā kā parasti es pīkstinātājiem neatbildu, tad arī nekas nenotika.



Vēlreiz atgādinu, ka daļa raksta ir pārpublicēts no laikraksta "Saldus Zeme" 21. aprīļa numura, kur kāda sieviete bija nosūtījusi vēstuli.

97 2 29 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 29

0/2000
es nekad nevienam neatzvanu. pat maatei.
15 1 atbildēt
fuck those cheaters!!!!
9 0 atbildēt
man pirms kada laiciņa zvanīja nummurs +3668179, kad pacēlu telefona klausuli atskanēja šššš, pēc tam , kad zvanīju klasesbiedram, nemaz nevarēju pazvanīt, jo no konta bija pazudusi visa nauda) !!! sākumā bija Ls 3.76 pēc zvana Ls 0.00!!! Labs, ne? :D
8 1 atbildēt
man pīkstināja no Nr. +882313039009, es vēl tā nobrīnijos - no kurienes tas Nr., bet par cik nemēdzu tādiem pīkstinātājiem atzvanīt, tā arī par to aizmirsu. Paldies autoram, ka pabrīdināji!!! emotion
6 0 atbildēt
Veccell- aizsuti uz to pasu numuru, no kura tew suta vārdu STOP un viss beigsies, man ar ta bija....
4 0 atbildēt
ticiet vai nē, bet man tāds zvanija, esmu šokā, labi ka nebiaj kredīta par kuru atzvanīt akdievs
3 0 atbildēt
principā neatzvanu nezināmiem numuriem, peisleguam nezinamos numurus nemaz ar neredzu :D ta ka piekast :D
3 0 atbildēt
Nu ne jau man tik liels paldies tur pienākas, bet gan tai k-dzei, kas bija iesūtījusi e-mailu avīzei Es tikai pārpublicēju, jo šī tēma likās nopietna, lai par to palasa plašāka auditorija.
4 1 atbildēt
newajag atzwanniit 6itaadiem swe6ajiem... nahuj emotion emotion emotion
3 0 atbildēt
leeticiigie :D
2 0 atbildēt
The One- nu tads tas numurs bija, ko prasi man, tads kads bija tads ir, es jau redzu pats, ka pa isu...,.
2 0 atbildēt
man atkal ir probleemas ar CellXL - ciest vinjus nevaru emotion
1 0 atbildēt
TheOne komentārs 2009-04-21 16:31:29 ====== Jā - links nav pareizs, jo avīzē bija nepareizi nodrukāts - īstais, lūk http://whocallsme.com/Phone-Number.aspx/88213039011 Un wikipēdijas links nav pareizi nopublicējies, jo acīmredzot, nav nostrādājis kā vajag spoki.lv WYSIWYG redaktora linku atpazīšana. Īstais links, kur ir par telefona numuriem: http://en.wikipedia.org/wiki/International_Networks_(country_code) BTW tur var strīdēties par šo tēmu mūžīgi. Bet pabrīdināt jau der, ka šādi fokusi pa pasauli notiek. Tas nenozīmē, ka tiem ir tādas tiesības šādi izrīkoties.
2 1 atbildēt

Paziņam atnāca SMS no ātrā kredīta kompānijas ar tekstu- "Paldies, aizņēmums veiksmīgi atdots" nu kaut kas tāds, paziņa uzreiz zvanīja uz savu banku, kurā teica, ka ar kontu viss kārtībā, nekas aiztiksts nav, BET teica, lai galvenais nezvana uz to nr, lai kaut ko noskaidrotu- reāli tā esot krāpšana, ar domu, ka cilvēks gribēs zvanīt uz to nr, lai noskaidrotu kas pa sūdiem...

1 0 atbildēt

Maitas tādi viņi ir emotion

0 0 atbildēt

Tāpēc visi pieslēdziet tarifus, kas skaita zvanus, sms un MB. Nevis palieciet pie kredīta tērēšanas, kas ir nedroši un manuprāt pat ļoti neizdevīgi.

0 0 atbildēt

Man personigi pagasnakt 3.18 pikstinaja tads nr ka-- +88213200135 taka ieraudziju ka tas ir arzemju nr atpkal neatzvaniju jo zinaju ka tas bus dargi,bet sutot sms to nemaz nevareja nosutiit. Tatad arii no sha nr tika pikstinajusi krapnieki!

0 0 atbildēt

Man vakar pa nakti zvanīja tāds nummurs. Pacēlu, neviens nekā neteica. Gāju gulēt. Paldies, ka ieliki rakstu. Savādāk mēs ar draudzeni domājām, kas mums zvanījis. Un mums abām zvanīja apmēram vienlaicīgi, ap 4 naktī. Tikai nummura pēdējie cipari atšķīrās. Paldies!

0 0 atbildēt

Vot, manam sencim nupat šis numurs zvanīja

0 0 atbildēt

Es nekad uz nepaziistamiem nr. neatzvanu, it sevishi, uz piikstinaataajiem, vai aarzemju numuriem. Kas gribees - atzvaniis veelaak. Vai arii pieteiks sevi ar iiszinju, ja zvana no svesha nr.

0 0 atbildēt