local-stats-pixel fb-conv-api

Top 10 bīstamākie sporta veidi uz pasaules7

38 3

Miljoniem cilvēku uz pasaules nodarbojas ar dažādiem sporta veidiem hobija vai profesionālā līmenī. No ļoti daudz sporta veidiem ir daži, kas izceļas uz kopējā fona ar īpašu traumatismu. Šeit ir uzskaitīti paši traumatiskākie sporta veidi pēc statistikas datiem.

10. vieta – Golfs: Šķiet, kas var būt bīstams golfā? Šai sporta veidā nav tieša kontakta starp spēlētājiem, taču ik gadu, spēlējot golfu, uz pasaules iet bojā ap 4000 cilvēku. Lielākoties to izraisa slikti laika apstākļi. 5% nelaimes gadījumi, ko izraisa zibens, notiek spēlējot golfu.

9. vieta – Karsējmeitenes (Cheerleading): Ar vairāk kā 20.000 nopietnu traumu katru gadu karsējmeiteņu sportu var droši uzskatīt par vistraumatiskako sporta veidu sievietēm.

8. vieta – Jāšanas sports: Bieži jāšanas sports netiek uzskatīts par ļoti bīstamu sporta veidu, taču 120 letālu gadījumu ik gadu uz 100.000 šī sporta veida piekritēju maina šo uzskatu.

7. vieta – Alpīnisms: Vairākas lietas, tādas kā: ekstrēmi meteoroloģiskie apstākļi, liels augstums, ierobežotas palīdzības iespējas padara šo nodarbošanos par ļoti bīstamu.

6. vieta – Futbols: Sporta veids, ar ko nodarbojas vislielākais cilvēku skaits uz pasaules, neizceļas ar ļoti daudz fatāliem gadījumiem. Taču nopietnu traumu skaits ir ļoti augsts.

5. vieta – Rodeo: Nav īpaši jāpaskaidro kādēļ šo sporta veidu uzskata par bīstamu. Ir jābūt īpaši adrenalīnu alkstošam, lai jātu uz satracināta buļļa.

4. vieta – Hokejs: Slidas, liels ātrums un triekšanās pret bortu ierindo hokeju šī topa 4. vietā.

3. vieta – Motosports: Liels ātrums un ķermeņa neaizsargātība padara motosportu par ļoti traumatisku, ja gadās krist. Un kritieni šai sporta veidā gadās visai bieži.

2. vieta – Regbijs: Brutālais spēles stils un ciešais ķermeņu kontakts ierindo regbiju 1. vietā kā vistraumatiskāko komandu sporta veidu.

1. vieta – Niršana zemūdens alās: Dekompresija, ierobežota redzamība, ekstrēmas temperatūras un ierobežots skābekļa daudzums padara šo sporta veidu par visbīstamāko uz pasaules. Lai arī ar niršanu zemūdens alās nodarbojas tikai vispieredzējušakie nirēji, bojāgājušo skaits ir ļoti liels.

38 3 7 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 7

0/2000

varēji vēl pie katra salikt pa kādai bildei..

5 0 atbildēt

A šahs kur? Tas ir visbīstamākais sporta veids, var aizmigt un izdurt acis :D

2 2 atbildēt

Vai zilumi , nobrāzumi arī skaitās traumas ? :D

0 0 atbildēt

... ...

.......... 

Tu aizmirsi pieminēt bļitkošanu

0 0 atbildēt

Tu aizmirsi šahu un dambreti ka ari kartis xD emotion emotion

0 1 atbildēt