local-stats-pixel fb-conv-api

Templiešu ordeņa bruņinieki8

40 2

          Ir droši zināms,ka viduslaikos tempilešiem bija izdevies izveidot varenu reliģisku impēriju-varenāko visā Eiropā.Viņu ietekme Rietumu pasaulē bija milzīga.un mūsdienās ir grūti noticēt tam,ka šis varenais ordenis tika pilnībā iznīcināts septiņos gados.

         Ordeņa pirmssākumi meklējami 1118.gadā,kad Jeruzalemē astoņu cilvēku pavadībā ieradās bruņinieks Hugo de Peins.Nav zināms,kādu mērķu vadīti šie cilvēki ieradās Svētajā zemē.bet viņus uzskatija par"Kristus kareivjiem" un izmitināja Salamana tempļu zirga stallī.Tā radās viņu nosaukums-Tempļa bruņinieki jeb tepmliešil.1127.gadā pēc vairāku gadu uzturēšanās Jeruzalemē viņi atgriezās Eiropā un Romas katoļu baznīca ordeni oficiāli apstiprināja par labdarības organizāciju,bet pāvests Honorijs II parakstija rīkojumu templiešiem par atšķirības zīmi valkāt baltus apmetņus.Vēlāk pāvests Eižens III pasniedza viņiem slaveno astoņstūru krustu,kas kļuva par ordeņa simbolu.

           1139.gadā templieši jau bija varena organizācija,un viņu pozīcijas vēl vairāk nostiprināja pāvesta bulla,kurā tika pasludināts lēmums,ka Temliešu ordenis ir brīvs no pakļaušanās jebkuriem vietējiem likumiem un vietējai varai.Kopš tā brīža bruņinieki bija pakļauti vienīgi Romas pāvestam.Tomēr.nostiprinoties viņu ordeņa ietekmei,vairojās arī viņu ienaidnieku skaits.1307.gadā.gadā Filips IV nolēma darīt galu templiešu varenībai un izrēķināties ar tiem.Ar sava padomnieka palīdzību viņš uzsāka pret templiešiem inkvizīcijas procesu,kura gaitā bruņinieki tika apsūdzēti ķecerībā.

            1312.gadā paāvests Klements V  ordeni pasludināja par likvidētu un tiem tika piespriesta sadedzināšana uz sārta,bet 1314.gadā uz sārta tika sadedzināts Žaks de Molē-pēdējais varenais lielmestrs.Tā beidzās Templiešu ordeņa vēsture.

                                                                           Vai Tu zini ka...

      Leģenda vēsta,ka tieši templieši bija atraduši Svēto Grālu(pagājušajā rakstā)un Liecības šķirstu(nākamajā rakstā)-divas vērtīgākās kristiešu relikvijas,bet šos faktus ir grūti pierādīt.    

Teksts norakstīts no Lielās noslēpumu grāmatas.  

40 2 8 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 8

0/2000

Liela gan viņiem tā armija...

7 0 atbildēt

izsmeļoša informācija :D

6 0 atbildēt

emotion Kauss gan ir viena no izplatītākām hipotēzēm ))))

6 0 atbildēt

iesaku spēli assassin`s creed, tur tieši darbība risinās aptuveni šajā laikā un daudz faktus var uzzināt, spēlējot. spēle vairāk vai mazāk bija balstīta uz vēstures notikumiem

4 0 atbildēt

vēsture

3 0 atbildēt

Ar viņiem bija plānots izrēķinātis 1307.g. 13. oktobrī piektdienā (no šejienes arī nāk bailes no piektdienas 13. kā nelaimes simbola), tomēr Templieši par šo Filipa IV akciju bija uzzinājuši laicīgi un paspēja ar lielāko daļu mantības laicīgi pazust no Francijas, un ar 1314.g. viņu darbība nemaz nebeidzās. Ir arī vairāki viņu ideju turpinātāji, piemēram, masoni, kuriem mūsdienu pasaulē diemžēl ir milzīga ietekme...

2 0 atbildēt

 World of Warcraft 3 ----  fani ? get fucking real 

1 0 atbildēt