local-stats-pixel fb-conv-api

Spoki11

28 2

         Kas ir nāve?Šis jautājums nedod mieru daudziem cilvēkiem.Tas laikam tādēļ,ka agri vai vēlu katram no mums nāksies ar to sastapties,bet varbūt arī tādēļ nav nemaz ti vieglik viegli rast ticamu atbildi uz jautājumiem kas saistīti ar nāvi.Vai pastāv dzīve pēc nāves.Vai no cilvēka kaut kas paliek pāri pēc,kad pārstāj darboties viņa ķermenis?

           Daudzi cilvēki apgalvo,ka esot redzējuši spokus.Viņi apraksta caurspīdīgas figūras,kuru aprises atgādinot cilvēka ķermeņa formu.Spoku klātbūtnē cilvēkam pārsrienot salti drebuļi vai viņu pārņem dīvaini karstuma viļņi.

        Citi stāsta,ka esot dzirdējuši balsis pamestās mužās vai mājās,kas tikušas pārbūvētas daudzus gadus pēc tam,kad nomiruši to pirmie īpašnieki.Vai spoki Jums ir?Tas ir jautājums,ko bieži vien uzdod ļaudis,apceļojot muižas un pilis.Seno ēku zīmīgie datumu aizplūst kaut kur griestu velvēs nesadzirdēti,bet tiklīdz tiek stāstīts par pils spoku,telpā iestājas klusums.Dažās pilīs un muižās tiešām notiek dīvainas lietas;pārvietojas mēbeles,durvis pašas atveras un aizveras.Lai izpētītu šīs parādības,tur ierodas parapsiholoģijas speciālisti,un dažreiz viņiem pat izdodas ierakstīt balsis un nofotagrāfēt tēlus,kuru izcelsmei nav zinātniska izskaidrojuma.Tomēr nereti izrādās,ka tā ir mistifikācija ar nolūku apmānīt vientiesīgus cilvēkus,kuri vēlas sastapt savus mirušos tuviniekus un vēlreiz parunāties ar viņiem.Ne viens vien vēlas maksāt lielu naudu,lai tikai tas būtu iespējams.Taču dažās fotogrāfijās tiešām ir iemūžināts kaut kas neparasts.Ekspertiem ir divi viedokļi.Vieni domā,ka tie ir reāli eksistējoši mirušo gari,kas uzturas vietās,kur šie cilvēki kādreiz dzīvojuši.Citi uzskata,ka varbūt savas dzīves laikā cilvēki atstājuši savdabīgu hologrammu-telpiski attēlu,kurā fiksētas viņu ķermeņa aprises un kustības.Tādēļ šos tēlus vienmēr redz vienā un tajā pašā vietā un viņi vienmēr dara vienu un to pašu.

          Zinātnieki ir izpētijuši,ka pēc nāves cilvēka ķermenis kļūst par 21 gramu vieglāks,nekā viņam dzīvam esot.Varbūt tik daudz sver mūsu dvēsele.

                                              Vai Tu zini ka...       

          Ar spokiem varot sazināties izmntojot plāksnīti "Ouija".Vārda pirmā daļa "Oui" tulkojumā no franču valodas nozīmē un vārda otrā daļa "ja"tulkojumā no vācu valodas no vācu valodas "jā".Tā ir atbilde uz pirmo jautājumu,ko parasti uzdod spiritiskajos seansos:"Vai šiet kāds ir?"   

                                                Interesanti skaitļi un fakti

Spoki tāpat kā dažādas fantastiskas būtnes un citplanētieši,jau kopš pašiem kinematogrāfijas pirmsākumiem ir kļuvuši par iedvesmas avotu daudziem kinoscenāriju autoriem.

Starp daudzajām šausmu filmām,kurās darbojas spoki,īpaši populāras bija filmas "Poltergeists"(1981) un Sestais prāts(1999).Abām filmām bija fantastiski panākumi,un t;as guva milzīgu peļņu.

Visai populāras ir arī citu filmu žanru kinofilmas par spokiem,pemēram,fantāzijas komēdija"Spoku mednieki"(1984) un tās turpinājums;ASV kinorežišora Džerija zakera 1990.gadā uzņemtā romantiskā filma "Spoks";Breda Silbelrlinga ģimenes filma"Kaspers"(1995) par mazo s un draudzīgo spociņu,kurš nevēlas piedalīties pārējo spoku nedarbos un sadraudzējas ar cilvēkiem,u.c.            

         

28 2 11 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 11

0/2000

nav pacietibas lasit :D ka jau iepriekseja raksta mineju par spokiem, neticu un neticesu vinjiem ;)

5 0 atbildēt

atbildot uz funkymanLV komentāru " es esmu redzeejis vienu dziivee un vienu sapn... " es zem graadiem ari esmu redzjis :D

5 0 atbildēt

zinu, kā 1. bildē redzamo spoku mājās sataisīt :D

4 0 atbildēt

ta pirma bilde ir laba , tadus pričindālus var iegādāties veikalā ,no takā žoga uztaisīta cilvēka figūra ,lai izskatītos kā rēgs ,spoks utt

3 0 atbildēt

ko tad īsti tas "Oui" nozīmē?

3 1 atbildēt

atbildot uz Cumosniks komentāru " es zem graadiem ari esmu redzjis :D " emotion

labi teikts... ;)

2 0 atbildēt

Gribiet zināt kāda ir nāve? Atcerieties, kā bija pirms jūs bijā piedzimuši? Tāda bija nāve! Vai bija slikti? Neko nedomājām, neko nedarijām, neko neatcerējāmies un nemaz neeksistējām.

p.s spoki ir fufelis, tādi nav!

2 0 atbildēt

Redzot, ka atrodas arī duriki, kas šitādus rakstus ņem pa pilnu, vairs pat nezinu smieties vai raudāt...

Nu kaut vai šis vien ir ko vērts:

"Zinātnieki ir izpētijuši,ka pēc nāves cilvēka ķermenis kļūst par 21 gramu vieglāks,nekā viņam dzīvam esot.Varbūt tik daudz sver mūsu dvēsele."

Nu kā ir jāsaspiež galvu, lai ko tādu uzrakstītu!? Dvēsele ir reliģijā lietots termins ar ko apzīmē cilvēka nemateriālo daļu. Masa var piemist tikai un vienīgi matērijai. Tad kādā veidā dvēselei var piemist masa?

Bet, ja ar dvēseli apzīmē cilvēka apziņu jeb psihi, tad, kādā sakarā, lai izmainītos tās masa pēc cilvēka nāves. Vai tad cietā diska masa izmainās, ja no tā izdzēš visus datus, tb, uztaisa format (C:)? Ja vēl tādam bezsakaram piekabina klāt "Zinānieki ir izpētījuši...", tad laikam tiešām jāsāk raudāt...

2 0 atbildēt

es esmu redzeejis vienu dziivee un vienu sapnii. Baigi diivaini izskataas vini.

2 1 atbildēt

Interesting

1 0 atbildēt

var redzēt ka dažas vietiņas no teksta nav nokopējušās ! :D

Bet protams - uz zemes ir daudz neizskaidrojamu un paranormālu parādību kuras nevarēsim izskaidrot nekad :)

Tgd tieši skatos filmu - Gotika :D

1 2 atbildēt