local-stats-pixel fb-conv-api

SOPA/PIPA protests [18 janvāris]43

176 2

18. janvāris liels datums sopa protestētājiem, jo daudzi lieli saiti jau sāk protestēt izslēdzot savus saitus. Wikipedia jau ir protesta izpildē (jau nestrādā angļu versija), reddit arī pievienojās uz 24 h protestu.

Google, kas arī ir pret SOPA/PIPA neiesaistījās protesta akscijā savu iemeslu dēļ (vnk negrib lekt acīs ar to).

Ja, kas netā ir atrodami spraudņi, serveru konfigurācijas, atvērtie kodi utt, lai arī varētu jebkurš poiedalīties protesta akcijā!

Es arī esmu par to, lai internets būtu brīvs. Nost ar SOPA/PIPA! emotion

Neatņemt viņiem mūsu brīvību, mūsu internetu!







176 2 43 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://i-nets
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 43

0/2000

Lai arī oficiali SOPA cīnās pret pirātismu un zagsanu internetā, patiesība tā ierobežo gandrīz jebko, kapēc internets ir kļuvis par to, kas tas ir. Neviens mūziķis, operators, programmētājs utt. amatieris nevarēs izveidot savas mīļākas dziesmas kaverversiju, remiksu, mīļākas filmas reprodukciju, mīļākās spēles modifikāciju, jo tas gluži vienkārši tiks uzskatīts par autortiesību pārkāpumu. Tādam portālam ka Youtube tas nozīmētu nāvi. Portāliem, kas ir atkarīgi no YouTube arī būtu lemta bojāeja. 

Protams, tas ir tikai ASV, bet ja tas tiktu pilnībā ieviests tur, tad drīz tam sekotu pārējā pasaule un tas nozīmētu interneta ka brīvas un anonīmas vietas izzušanu.

Dažas lielās korporācijas gan arī nelabprāt atbalsta SOPA, jo tas ir pat viņu interesēs, ka brīvi pieejami ir citi materiali ne tikai viņu oficiali veidotie. Būtībā līdz šim lielākā daļa kino kompāniju par to ir cīnījušās. 

Pagaidām izskatās, ka SOPA būs izgāzies projekts, jo iesita cilvēkiem ļoti tuvu sirdij. Vēl kāds šāds mēģinājums varētu izraisīt postošas sekas.

4 0 atbildēt

Sopa & pipa? how about NOPA!

3 0 atbildēt

sopa cabana labs video

2 0 atbildēt

SOPA un PIPA, protams, ir drausmas pret kurām ir jāprotestē un jācīnās, tomēr mani pārsteidz tas, cik salīdzinoši maz bļaustīšanās ir sakarā ar ACTA - labi, reddit to pieminēja, cepums viņiem, bet visi pārējie? Turklāt ACTA ir vēl lielākas šausmas, jo tas ietver praktiski... visu (tātad tur sašutušiem vajadzētu būt pat tiem, kuriem par SOPA un PIPA viens pīpis, jo viņi dzīvot varētu arī bez interneta) un dalībvalstu skaits aptver puspasauli (ieskaitot mūsu pašu Latviju, starp citu) - ieteiktu vairāk padomāt un pabļaustīties par šo konkrēto līgumu.

2 0 atbildēt

 

Ne jau SOPA/PIPA ir problēma, bet gan apakšējais slānis, kas ir ICANN un pats DNS. Lai reģistrētu web resursu(saits, 1lvl TLD etc.), pieprasa tavu ID. Un tu esi ievadīts sistēmā un monitorēts.

DNS - centralizēts un tiešā pakļautībā zem ICANN. Kontrolē visus domēnus, internets ir tavs.

Ejot vēl dziļāk, vaina ir korporācijās un lobēšanā. SOPA/PIPA finansējums nāk tīri no mēdiju korporācijām. Piemēram, ESA ir galvenais SOPA atbalstītājs un finansētājs. Naudu ESA gūsr no E3, kas ir pasaulē populārākais,lielākais utt.  geiming-industrijas expo.

Gribi, negribi, katrs no mums atbalsta SOPA/PIPA, tieši vai netieši.

2 1 atbildēt

tak ASV  korporācijās un valdībā pilns ar tiem melnajiem kraukļiem  ( ceru ka sapratātāt uz kuru tautību tēmēts)

DEATH TO SOPA !

1 0 atbildēt

Kas tas par SOPA/PIPA - kaut kāda netu kontrolējoša organizācija vai !!??

2 1 atbildēt
Zin avatarsZin

njaaa cilveeki tagad ciinaas pret SOPU principaa taa ciiniitos par savaam tiesiibaaam zagt.... interesanti!

 

Nu nebuus tas SOPA akts kkaads taads, ka uzreiz visas ljaunas korpuraacijas  sleegs visu ciet peec kaartas, vnk tas bus veersts pret taadaam lapaam, uploaderiem, kas paliek paaraak nekauniigi uz zagshanu... bet protams visi konspiratoristi atkal paarpsiilee un aitu bars kliedz liiidzi....

0 0 atbildēt

Ragebuilder un ragemaker neiet arī :(  NOST AR PIPA/SOPA

0 0 atbildēt

pedarasti, es šodien ienīstu visus tos atbalstus sopa šmopa!! bbled man nav ko darīt bez wiki, es kā nariks + xda arī ciet, apt ar telefonu pačakarēties nevar!!! emotion

1 1 atbildēt

SOPA SUCKS

0 0 atbildēt

lasījāt? Anonymous iecerēs Sony,  notiks uzbrukums, lai tā teikt - ejiet d**st  SOPA/PIPA!

0 0 atbildēt

http://www.youtube.com/watch?v=87i-iCplbBo  ;

Video aprakstaa ir arii links ar petiiciju! Shis gan ir vairaak par to kaa SOPA ietekmee videospeelju izstraadi bet shaa vai taa meerkjis mums visiem ir viens!

0 0 atbildēt

Be a hero and help STOP SOPA

0 0 atbildēt

Īsāk sakot drīz visiem biegriezīs skābekli  emotion

0 0 atbildēt

Skaties ka tik Youtube ar netiek zem nākamā sitiena! Un Ja kas tā dēļ kā uzbrauca Wikipedia var uzbraukt gan spokiem gan draugiem

0 0 atbildēt

Piedodiet ka esmu tāds nezinītis, bet kas ir SOPA?

0 1 atbildēt

Laža galīgā, es ar to domāju akciju. Kam no tā silts vai auksts, ka saits nestrādās no plkst. X līdz plkst. Y?

Labāk visi draudzīgi būtu metušies uz nedaudz efektīvākām akcijām, kaut vai iekļaujot savos ikdienas e-mailos aizdomīgus vārdiņus un šifrētus vēstījumu fragmentus - drošībnieku iestādes nespētu tikt galā ar plūdiem, un tas būtu krietni vien efektīvāk, nekā šitais štrunta streiks. Vajag tikai sarakstu ar atslēgas vārdiem, uz kuriem ASV interneta filtri reaģē kā sunc uz desu :D

0 3 atbildēt

Uh, cik tu esi hardcore. Tas būs Amerikā, āzi

0 4 atbildēt