local-stats-pixel fb-conv-api

Nostradama pareģojumi17

86 1

Vai cilvēks spēj paredzēt nākotni?Vai tiešām nostrdamsspēja ielūkoties nākotnē,vai arī bija tikai šarlatāns?Kas gan šajā cilvēka bija tik īpašs,ka viņa vārdu pieminam vēl joprojām?

Mišels de Notrdams jeb Nostradams(1503-1566)bija franču ārsts kura lielā kaislība bija astroloģija.Divdesmit gadu vecumā viņu jau izsekoja inkvizīcija,jo tai šķita aidzomīga viņa lielā interese par maģiju.Ko gan tik bīstamu inkvizīcija tajā saskatija?

1525.gadā,kad Nostradams ieguva mediķa diplomu,Francijā plosijās buboņu mēris.Nostradams ar savām īpašajām ārstniecības metodēm daudzus izglāba no nāves,tā kļūdams slavens.Jaunībā viņš apprecēja meiteni no dižciltīgas ģimenes,taču 1537.gadā viņa kļuva par kārtējo mēra upuri.Tikai pēc desmit gadiem viņs izlēma apprecēties vēlreiz..Līgava bija ļoti bagāta sieviete,un Mišels pameta darbu,lai pilnībā nodotos astroloģijai.Savus pirmos pareģojumus Nostradams pierakstija 1550,gadā,bet 1555.gadā tos publicēja grāmatā.Grāmata guva milzīgus panākumus,un par to kļuva zināms arī karaļnamā.Pati Francijas karaliene Katrīna Medičī vērsās pie Nostradama,lai viņš sastādītu horoskopu viņas vīram un bērniem.Kopš tā brīža astrologa slava izskanēja tālu pāri viņa dzimtenes robežām.Savus pareģojumus viņš rakstīja četrrindēs(katrēnos),visai aizplīvurotā formā,lai to jēgu varētu iztulkot dažādi.Turklāt viņš rakstija dažādās valodās,un tas piešķīra šīm dzejas vēl lielāku  rindām noslēpumainību.Nostradams ir pierakstijis nākotnes pareģojumus līdz pat 3797.gadam,kad pēc viņa versijas būs pasaules gals.Savos pareģojumos viņš ir gandrīz precīzi norādijis Hitlera un Franko vārdus,paredzējis ka uz Japānas pilsētām tiks atombumbas,kā arī to,ka reiz tiks izgudrota zemūdene.Tomēr jāatzīst ka klūdijies viņš ir diezgan bieži.        

                                       Vai Tu zini ka...

Uz 45.platuma grāda debesis uzliesmos un no debesīm nāks pār vareno Jauno pilsētu.Vienā mirklī milzīgas liesmas uzšausies gaisā,un tas būs vēl nebijis pārbaudijums visiem.(VI,97.).Divas varenas klintis uzgrūdīsies virsū kā tādi divi dzirnakmeņi,un upes nokrāsosies sārtas.(I,87.).Šīs rindas Nostradams uzrakstijis vairāk nekā pirms 450 gadiem,asociējās ar drausmīgo katastrofu Ņujorkā.Vai tiešām tajās ietverts brīdinājums par terora aktiem,kuru rezultātā tika sagrauti Pasaules Tirdzniecības centra torņi?

                                        Vai Tu zini ka...

Kā vēsta leģenda par Nostradama pirmo pareģojumu reiz viņš uz taciņas sastapis piecus mūkus.Nostradams nokritis ceļos viena mūka priekšā un sviecinājis to,uzrunādams par viņa Eminenci.Četrdesmit gadus pēc ši notikuma mūks kļuvis par pāvestu Sikstu V.

                                               Interesanti skaitļi un fakti

Bērnībā Nostradama audzināšanā aktīvi piedalijās abi viņa vectēvi-Žans de Senremī un Pjērs de Notrdams-"labā karaļa" Renē galma ārsti.Tieši viņi veicināja zēna interesi par grāmatām,valodām un zināšanu apguvi.

Jau bērnībā Nostradams apguva latīņu,grieķu un ebreju valodu un aizrāvās ar matemātiku.Visai bieži viņam nācās uzklausīt skolotāju pārmetumus,piemēram par to,ka viņš aizstāvēja Kopernika teoriju.

Poļu astronoms Nikolajs Koperniks tiek uzskatīt par mūsdienu astronomijas pamatlicēju.Koperniks pirmais izvirzija apgalvojumu,ka Zeme ir viena no planētām,kuras riņko ap sauli,tādejādi apgāžot tajā laikā pastāvošo viedokli par Zemi kā visuma centru,bet Sauli,Mēnesi,planētām u zvaigznēm kā debess ķermeņiem,kas ap Zemi.

Jau septiņpadsmit gadu vecumā Nostradams bija cieņu iemantojis jauns astronoms.          

Teksts norakstīts no lielās noslēpumu grāmatas.

86 1 17 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 17

0/2000

vajag turpinājumu ;) 

5 0 atbildēt

nesakariigi esi saraxtijis.. wisstulbaakais ir pirmsperedeejais teikums.. buutu labi, ja izlabotu.. :)

4 0 atbildēt

gan jau ka tas vecis izziileeja arii daudzko.. gan jau eeda visaadus magjiskus augus un nonaaca citaa dimensijaa :D

3 0 atbildēt

atbildot uz shtekers komentaaru:"nesakrīgi es saraxtijis.....    

nevaru,tā raxtiitc grāmatā

2 0 atbildēt

mindfuck 49%

3 1 atbildēt

daudzos teikumos truukst un ir samainiiti vaardi vietaam.....nezvai graamataa taa rakstiitsemotion

2 0 atbildēt

Tā jau forši palasīt kas un kā, bet tās klintis un upes sārtas galīgi neatbilst Dvīņu torņiem

2 0 atbildēt

pa TV ar raadija sho vienreiz vins kkaads saatanists bija un tad eiforijaa rakstiija kko, sapiipeejaas vai kas tur, bet pilniigi baisi paliek kad sitaa sakriit viss.

2 0 atbildēt

fufelis pilnīgs

2 1 atbildēt

varēji tach vēl kādu pielikt... par to kā uz Maskavas nokritīs atombumba un tās vietā paliks vien ezers, kā izkusīs ledāji .... eh

2 1 atbildēt

interesanti! :)

1 0 atbildēt

Interesting

1 0 atbildēt

atbildot uz pyramid komentaaru:"vajag turpinājumu;)" 

turpinājuma nav tas ir viss.

0 0 atbildēt

Vecis labi sprauda batonus un rakstīja visādus pekstiņus savās kladēs, melis vecais ibio.emotion

2 2 atbildēt

MAn uzdāvin'aja kkādu grāmatu par Nostradamu un viņa pareģojumiem. IZlasīju un iespaids-vecis tāds muldoņa bij,kādi daudzi negadās. Fufelis vien!!

1 1 atbildēt

Es paredzu, ka būs zemestrīce un ka cilvēki iet bojā.

2 2 atbildēt