local-stats-pixel fb-conv-api

Latvijas karavīrus tur aizdomās par ieroču kontrabandu no7

4 0
Latvijas kontingenta karavīri tiek turēti aizdomās par ieroču kontrabandu no Irākas, kur dienēja starptautiskajā operācijā, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.
Šo informāciju aģentūrai LETA netieši apliecināja arī aizsardzības ministrs Vinets Veldre (TP). Viņš sacīja, ka ieroču kontrabandas faktu konstatējusi Militārā policija, kad lidmašīna ar ieročiem atradusies lidostā. «Pirms dažiem gadiem ir bijuši mēģinājumi kontrabandas ceļā uz Latviju atvest gan ieročus, gan narkotikas,» teica ministrs, sīkāk šos faktus gan nepaskaidrojot. Nacionālo bruņoto spēku (NBS) preses virsnieks Uldis Davidovs aģentūrai LETA apstiprināja, ka kriminālprocess par faktu - aizdomās par ieroču kontrabandu - sākts 2006.gada jūlijā pēc Latvijas kontingenta atgriešanās no operācijas Irākā. Šī procesa virzītāja ir Militārā policija, bet uzraudzību veic Muitas lietu prokuratūra. Tuvākajās dienās šis kriminālprocess tiks nodots Muitas lietu prokuratūrai lēmuma pieņemšanai par kriminālprocesa tālāko virzību.
Šajā sakarā Bruņotajos spēkos tika veikta dienesta izmeklēšana un tās materiāli pievienoti kriminālprocesa materiāliem, piebilda Davidovs. NBS pārstāvis gan nevarēja pateikt, vai un cik personas tiek turētas aizdomās par ieroču kontrabandu un vai process prokuratūrai tiks nodots kriminālvajāšanas sākšanai pret kādu personu. Iespējams, tieši šīs skaļās lietas dēļ amatu zaudēja nu jau bijušais Sauszemes spēku (SZS) komandieris pulkvedis Igors Rajevs, kurš tagad iecelts NBS Mācību vadības pavēlniecības komandiera amatā. To gan neviens aģentūrai LETA neapstiprināja. Ne Bruņotajos spēkos, ne arī Veldre neatbildēja, vai Rajevam šajā kriminālprocesā ir piemērots kāds statuss. Veldre, vaicāts par Rajeva atbrīvošanu no amata, tikai noteica: «Pērn jūnijā mūsu karavīriem Afganistānā bija ieroči, bet nebija munīcijas. Vai šī situācija ir normāla?» Veicot pārbaudes Sauszemes spēkos, atklājies, ka pārkāpumu ir gana daudz, tostarp virkne neparakstītu pavadzīmju. Veldre cer, ka jaunais Sauszemes spēku komandieris pulkvedis Dzintars Roga spēs tikt galā ar visai grūto uzdevumu - panākt kārtību šajā vienībā.
4 0 7 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 7

0/2000
Visiem, kas te sāk kaunēties par armiju, varu paskaidrot sekojošo (pats esmu karavīrs): 1) Par armiju kaunēties nevajag. Tas ir tikpat muļķīgi kā kaunēties par tautu. Muļķīgi ir tas, ka tik tālu esam nonākuši, gan armija, gan valsts kopumā. 2) Kaunēties (un pamest amatus) pamazām vajadzētu sākt augstākajiem ešeloniem. Un bijušais SZS komandieris I.Rajevs vēl ir tikai puķītes. Sākot ar ministriju, vajadzētu sākt domāt, vai armija uz doto brīdi ir spējīga pildīt savas funkcijas, un vai visu līmeņu komandieri, pie pastāvošā birokrātijas papīru kalna un kvalificēta personāla trūkuma KAUJAS vienībās, gadījumā nepārrausies pušu, ja arī centīsies vienlaicīgi vadīt savas vienības un paspēt izkontrolēt "daudzās neparakstītās pavadzīmes". Vienkārš mirstīgais nemaz nevar iedomāties, kāda birokrātija valda NBS (un citās valsts struktūrās). 3)Kaunēties lieliem kungiem, ar pēdējiem (diviem-trim) aizsardzības ministriem sākot, vajadzētu arī par absolūto neizpratni ko nozīmē profesionāla armija. Par tiem grašiem, ko tur Irākā un Afganistānā puikām maksā, MORĀLI un FIZISKI NOBRIEDUŠUS vīrus armijā viņiem neredzēt. Tad arī treknajos gados, kad normāls čalis stroikā pelnīja vairāk, kā kareivis misijā, sarekrutēja visādus glumus indivīdus, jo štati bija jāpilda un misijā jāsūta. Un protams, ka tādi "puišeļi" ir tendēti taisīt visādus vipendronus kautvai tīras sportiskas intereses pēc... Nesaprotat mani nepareizi- es viņus neaizstāvu, un pats munīciju arī nefenderēju!!! Bet Rajevs jau nu ir pēdējais, kam vajadzēja saņemt "nosacītu" sodu- amata maiņu ar sekojošu dienesta vietas maiņu ~500m attālumā no iepriekšējās. Un nekāds Roga vai cits kārtību neievedīs, bet veiksmīgāk vai neveiksmīgāk cīnīsies ar sekām. Tikmēr, kamēr viņiem to NEATĻAUS un valsts neiedos vajadzīgos instrumentus rokās (likumdošana, REĀLS finansējums NBS, nevis Slaktera dēliņa ūdenssporta finansēšana u.c.). Tā kā, cienītais priekniek, V.Veldres kungs, neceliet sev pjedestālu uz citu kauliem... Cirādi vemt gribās...
1 0 atbildēt
stanoks labs
0 0 atbildēt
nu kriize , bet ne tik liela , lai saaktu pelniit ar kontrabandu :D
0 0 atbildēt
kauns. man kauns par viņiem. kauns par visu Latviju. dodas miera uzturēšanas misijā. varēja ārī cilvēkus sākt pārdod uz orgāniem.
0 0 atbildēt
Tas ir BROWNING smagais ložmetējs cal.-12,7 ar lafeti uzstādīts uz hummer H1, pats ar tādu esmu bliezis, manta iespaidīga.
0 0 atbildēt
Veldre jau negrib uz kauliem celt pjiedestalus bet gan uz zirgiem emotion Vispar vel viena joma kuru musu varena valdiba salaidus deli... Atzisos es ar tiku dienejis un dienesta laika tirgoju visu ko vareja notirgot jo savadak es nevareju tur izdzivot...tada dzive...
0 0 atbildēt
Jauki ir puskas, bet nav lodes....
0 0 atbildēt