local-stats-pixel fb-conv-api

Latvija 1991. gads15

29 1
  Pirms piecpadsmit gadiem sākās notikumi, par kuriem tagad vēsta viena no spilgtākajām lappusēm mūsu tautas neatkarības cīņu vēsturē. 1991.gada barikādes pastāstīja cilvēkiem daudz ko tādu, ko varbūt viņi paši par sevi nemaz nezināja.Tobrīd mēs jau bijām pieredzējuši vienotības un garīgā pacēluma mirkļus Daugavmalā un Mežaparkā. Baltijas tautas bija sadevušās rokās, izveidojot kopīgu brīvības un solidaritātes ceļu. Latvijai bija sava 4.maija Neatkarības deklarācija. Un gadu gaitā, lai arī kādus laikus nācās pārdzīvot, mūs aizvien uzrunāja senču atstātās pagātnes liecības. Mēs mācījāmies un krājām pieredzi. Līdz jutām: mūs vieno varens spēks, ko sauc par brīvības alkām. Spēks, kas neļauj domāt par bailēm un izšķirīgajos mirkļos liek būt kopā ar savu tautu. Vārda vistiešākajā nozīmē – stāvēt brīvības un neatkarīgas Latvijas sardzē.Toreiz, ieņemot aizsardzības pozīcijas pie nozīmīgākajiem stratēģiskajiem objektiem, neviens nezināja, kas notiks. Bet nebija jautājumu. Toties bija apņēmības pilna rīcība, kas pierādīja mūsu cilvēku uzdrīkstēšanos un pašaizliedzību.Šo notikumu laikā piedzīvotā unikālā saliedētības sajūta, to dienu gaišā cerība un pacilātība ir vērtības, kuras mēs glabājam dziļi sirdī – kā kaut ko īpašu, ko nedrīkst apbružāt vai pazaudēt nereti sūrajās ikdienas gaitās.                                                  Gan klātienē, gan neklātienē toreiz mēs visi patiešām bijām kopā – lauksaimnieki, mediķi, šoferi, rakstnieki, mākslinieki, valsts pārvaldes darbinieki, skolotāji, vārdu sakot, visi, visi, visi...Esmu pārliecināts: ja rastos tāda nepieciešamība, mēs noteikti apvienotos atkal. Patiesībā barikādes – kā brīvības mīlestības simbols – mūsu cilvēkos nekad nav zudušas. Un uz tām mēs esam ik brīdi, godīgi darot savu darbu un cenšoties piepildīt savus sapņus. Neviens nav aizmirsts, ikviens dalībnieks ir devis savu artavu kopējā cīņā par tautas ideāliem. Pateicību ir pelnījušas arī mātes, sievas, māsas, kas savus piederīgos pavadīja uz barikādēm

P.S. video arī redzams kā nošauj G.Zvaigzni !! emotion 
RIP...
29 1 15 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 15

0/2000
Par vienotu Latviju! emotion
7 1 atbildēt
Par Latviju emotion
6 0 atbildēt
es vēl tad vispār nebiju piedzimusi, es jau piedzimu brīvā valstī, gadu velāk! lai arī ko citi saka, bet tas bija tā vērts, cīnīties par brīvu valsti Latviju! lai arī kā tagad mums iet grūti, tomēr ja mēs būtu palikuši zem krievu tupeles tad mēs joprojām dzīvotu čuhņā...kur nekas nenotiktu..
3 0 atbildēt
Es arī piedzimu jau brīvā Latvijā. Bet Latvieši jau ir tāda tauta. lai kā arī būtu vnm k-kas nepatiks. Mums jāpriecājas , ka Latvijā ir krīze nevis karš kā citās valstīt..
3 0 atbildēt
Izcils raksts. Mūžam dzīvo Latvija!
3 0 atbildēt
Ka Lidaka teica busim vienoti :) ezza hmm, ja padomā, vai bija jēga cinities par neatkariibu ja dziive tagad ir daudz suudigaka..! ------------------- Nepiekritu, pec tam Latvija stavoklis krietni uzlabojas, nebutu sakusies krize Latvija tad te tagad butu laba dzive. daudz asinju ir izliets lai Latvija kljutu neatkariga, briva valsts. Tapec jau ari 4/5 daljas no Latvijas karoga ir asins krasaa. Skumji, bet tomer prieks ka esmu Latvietis :)
3 0 atbildēt
man tad bija tikai 2 gadi.. Kur tie laiki!!!
2 0 atbildēt
epg avatarsepg
"nemaklēju", bet meklēju 3 sekundes. man jau uzreiz likās, ka tur kaut kāda šmuce ar to rakstu :)
1 0 atbildēt
man bija 6 gadi, kad viss shitais notika - toreiz gribeeju teevam liidzi uz barikaadeem doties! :)
1 0 atbildēt
epg avatarsepg
1991.gads bija pirms 15 gadiem? kaut ko būšu palaidis garām :)
1 1 atbildēt
epg malacis emotion ilgi maklēji ??? emotion
0 0 atbildēt
1 2 atbildēt
ezza, piekritu.
0 1 atbildēt
epg avatarsepg
tiešām šī bija laba Saeimas priekšsēdētājas Ingrīda Ūdres runa, kuru Šmuce nelietīgi nospērusi, nenorādot pat to, kas šos vardus ir teicis: http://www.saeima.lv/steno/2002_8/st_060120/ss2001.htm :)
0 1 atbildēt
hmm, ja padomā, vai bija jēga cinities par neatkariibu ja dziive tagad ir daudz suudigaka..! emotion
1 4 atbildēt