local-stats-pixel fb-conv-api

Krieviem pašiem sava Zona-51 -Yamantau25

130 2

Domāju, ka katrs, kas pašlaik lasa šo, ir dzirdējis par Zonu 51 (Area 51) tuksnesī ASV, kur, kā uzskata, notiek dažādi melnie projekti, izmēģina kodolieročus, un pat baumo, ka tur pēta citplanētiešus...

Kopš Brežņeva laikiem, tepat blakus, Krievijā, notiek tādas diezgan... milzīgas iestādes būvniecība. Tiek lēsts, ka tā ir lielāka par veselām 3 Rīgam kopā (vairāk kā 1030 kvadrātkilometru) . Precīza šīs iestādes atrašanās vieta, protams, ka nav zināma, bet, ja gribat apskatīties Google Earth`ā, koordinātes Yamantau kalnam ir 52°25'N 56°45'E . Pats reiz pētīju, tas pats kalns mūžam ir burtiski miglā tīts. Šis Jamantau (Yamantau, krievi mēdz saukt par Mezhgorye) kalns ir augstākais visos Urālos.
Pirmās ziņas par šo kalnu parādījās New York Times avīzē, `96tajā gadā, kuras apstiprināja satelītattēli, kurus bija uzņēmušas ASV spiegotājzondes.

Pentagona nagliņbrandžas top veči ir vairākas reizes jautājuši krievu līderiem par šo iestādi, vispār nesaņemot kādu atbildi.

Tiek uzskatīts, ka tas ir pietiekami liels, lai uzturētu 60000 personas (uz pusi vairāk, kā visā Tukuma rajonā.!) , tam ir pašam sava īpaša gaisa filtrēšanas sistēma, tātad- tas var pārciest gan kodoluzbrukumu, gan ķīmisku un bioloģisku uzbrukumu. Ūdens un ēdiens pietiktu visiem 60k Jamantau iemītniekiem vairākus mēnešus.

Rosko Bartlets, viens no retajiem ASV kongresmeņiem, kuri sekojuši šim Jamantau projektam, teicis: ''Vienīgais potenciāls šai iestādei ir kodolkara pārdzīvošana''.

Yamantau kalns atrodas tuvu vienai no pēdējām atomieroču laboratorijām Čeļabinska-70, palielinot iespējamību, ka šajā Jamantau varētu atrasties slepena atomieroču rūpnīca vai glabātuve.

Atbildod uz vairākkārtējiem ASV izmeklējumiem par šo vietu, krievu valdība ir sniegusi ne vairāk par 12 skaidrojumiem, neviens no tiem tomēr šķiet iespējams. Nekādas detaļas gan nesniedza, bet gan vienkārši skaidroja ASV kongresam, lai tas vienkārši neuztraucas.

Diez kur gan viņi dabū tik daudz naudas kam tādam? ASV sūta vairākus miljonus latu, lai palīdzētu Krievijas valdībai ar finansēm ātomieroču neitralizēšanā (piekrītu, bezjēdzīgi) bet tāpat ir sūdzības no krievijas puses, ka nepietiek naudas visu darbinieku atalgošanai, viņiem arī neesot tie 400 miljonu latu lai izveidotu kādu starptautiskās komosa stacijas moduli, kā arī viņiem nepietikšot līdzekļu olimpisko spēļu rīkošanai, kamēr... kopš aukstā kara beigām (1991), Krievijas valdība ir ieguldījusi vairāk kā 12 miljardu latu šajā Jamantau kalnā vien.

Krievi ir izveidojuši divas veselas pilsētas šīs iestādes apkārtnē, zināmas kā ''Beloterska 15&16'', kuras publikai ir nepieejamas, bet katrā dzīvo ap 30000 darbinieku. Neviens svešinieks nekad nav spēris kāju pat tuvākajā apkārtnē! Pirms dažiem gadiem kāds ASV militārais darbinieks tika aizturēts un aizsūtīts atpakaļ, kad viņš tuvojās šai teritorijai. CIP vai ASV aizsardzības dienests nekomentē, ko krievi dara tajā Jamantau kalnā.

Viss, kas ir zināms par šo zonu, nāk no PSRS laiku oficieriem, kuri devās uz ASV un Lielbritāniju. Kādā publiskā ziņojumā bijušais KGB renegāts Oļegs Gordjevskis ziņoja, ka KGB ir izveidojuši atsevišķu, īpaši slepenu organizāciju, kuras nosaukums ir ''Direktorāts 15'', lai izveidotu pazemes tīklu ar komandpunktiem Padomju vadītājiem, tai skaitā milzīgo iekārtu zem Jamantau kalna. ''Un kas ir interesanti,'' sacīja Oļegs, ''ka prezidents Jeļcins un krievu jaunie demokrātiskie līderi izmanto šīs iestādes, un tās darbojas tā pat kā pirms 10-15 gadiem.''

Jamantau kalns ir tik slepens, ka tikai daži augstākie Krievijas valdības darbinieki zin par to, saka kāds ASV valstsvīrs Kurts Veldons, kurš periodiski dodas uz krieviju un prot krievu valodu. ''Katru reizi, kad satieku krievus, es viņiem vaicāju par to zonu, un man vēl nav bijusi sniegta precīza atbilde.'' saka Veldons. Viņš ir izprašņājis vairākus Krievijas valdības vīrus, tai skaitā arī deputātam, kurš atbild par raktuvēm, viņš nekad nebija dzirdējis par tādu vietu. Tad viņš vaicāja krievijas aizsardzības ministram, viņš tikai pasmaidīja, un teica, ka tie visi izdevumi tajā teritorijā droši vien ir tikai no tiltu un skolu būvniecības. Tad viņš devās pie prezidenta Jeļcina drošības pārstāvjiem, viņi teica, ka viņiem nav nekāda sakara ar to. Visbeidzot viņš personīgi uzrakstīja vēstuli pašam prezidentam, bet, protams nesaņēma atbildi.
Veldons arī divreiz jautāja stratēģisko raķešu spēku komandierim par to projektu, viņš atbildēja, ka tas esot tikai komandcentrs, un drīz to varēs pat apmeklēt. Diemžēl tas nekad nenotika.

ASV spiegi, kuri ir vērojuši šo vietu gadiem ilgi, uzskata, ka Krievijas valdības vīri kara laikā tur nokļūtu ar slepenu metro, kura tuneļi sākas zem paša Kremļa.

Šī vieta arī bijusi iekļauta sarakstā ''slepenākajās vietās uz zemes top 10''

...ak šausmas es ar šo jau čakarējos kādas 2.5 stundas, nebiju domājis, ka tik ilgs laiks paies rakstot savu pašu pirmo rakstu!

ceru, ka laiks nebūs velti izmests^^

P.S Es pats kontaktējos ar personu, kura vārds kādā ASV forumā ir Oleg Gordievsky, un viņa avatarā ir redzams tas oļegs ar kautkādu komunistu mici galvā, spriežot pēc google attēliem. Ja viņš atbildēs uz manu PM, apdeitošu info !!!

Mazs update iz mūsu mazā čata ar Oļegu

Quote: Originally Posted by Latvietis96 Quote: Originally Posted by Oleg Gordievsky Quote: Originally Posted by Latvietis96 if you ARE the real Oleg, oh, there would be so many questions i`d ask! Ask Oleg no questions. Oleg telling you no lies. so all Oleg knows is lies?

Many lies, yes. Oleg is from land of lying. Little truth. Many lies.

*VISU TULKOJU ES PATS, ŠAJĀ RAKSTĀ NEBIJA ITIN NEKAS KOPĒTS/IELĪMĒTS!*

130 2 25 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 25

0/2000

Ļoti labs un noderīgs raksts...nē,nē,braukt tur netaisos..bet mēģināsu ari kko sarakt pa šo visu..izskatās kkas patiešām interesants.... Krievi kopš 2.P.K visu naudu grūz uz militāro attīstību..un tas nav noslēpums...tik es domāju ka tur nebūs kkadas atombumbas...jo tam mērķiem ir domātas TOPAL-M. patieso info mēs uzzināsim pēc kadiem gadiem 50 vai 70.. vienīgā doma kpc viņi tieši tur būvē visu to. tpc ka kalni nosedz kodolbumbas viļņus un radiāciju..tehnikai grūti pa kalniem braukt..tankiem,džipiem  u.t.t no lidmašīnas..hmmm..nav iespējam izurbties caur tādu zemes slāni,ar kkadu moderno artilērijas lādiņu....tad jau tuvākajā laikā tiks uzstāditi lieli  lokatori,bet tas nebūs rakstīts preses pirmajās lapusēs.... bet būs,kka jau viņiem vajadzēš zināt un redzēt kas apkārt notiek...... un jūs man vel mēģinājāt ieskaidrot ka kodolkarš nav aiz kalniem..... es protams domāju ka es nodzīvošu līdz sirmam vecumam,bet nu mazbērniem gan vajag sāk rakt bunkuru dziļi zem zemes

6 0 atbildēt

Nu par metro māc šaubas, jo pa taisni no Maskavas ir 1300km. Šajos 1300km varbūt iespējas ieraksties purvos, upēs, galau galā zem pilsētām. Nu tas ir ļoti maz ticams. Pie tam ar 12milj. būtu par maz. Bet grandioza slepena bāze varbūt. Pat mums Latvijā ir šis tas.

1 0 atbildēt

ļoti interesanti, cerams varēsi vel to papildināt emotion

1 0 atbildēt

mazak zinu labak gulu

1 0 atbildēt

Katrā ziņā interesanti!

0 0 atbildēt

Loti interesants raksts! Malacis! ;) emotion

0 0 atbildēt

nu vispār pareizās koordinātes Jamantau kalnam ir  54°15'19"N / 58°06'11"E emotion

0 0 atbildēt

principā iedomāties karus starp kontinentiem - es domāju ka tas nav iespējās tikai konvencioālie ieroči.

0 0 atbildēt

Ļoti labs raksts. Esi pacenties emotion

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt