local-stats-pixel fb-conv-api

Ko mēs drīkstam un cik daudz…41

535 5

Pilna iztikas minimuma patēriņa groza vērtība tiekot aprēķināta vidēji vienam Latvijas iedzīvotājam. LR Ministru Padomes lēmumā ietvertās normas ir novecojušas, tās netiekot aprēķinātas atsevišķi sievietei, vīrietim vai bērnam. Normas visiem esot vienādas. “Grozā” neesot iekļauti alkoholiskie dzērieni, tabakas izstrādājumi un luksusa preces. Tajā neesot ietverta arī maksa par izglītību un veselības pakalpojumiem. No pārtikas precēm šajā mistiskajā “grozā” esot iekļauta maize, graudaugu un konditorejas izstrādājumi, gaļa un gaļas produkti, zivis un to produkti, piens un citi piena produkti, olas, eļļa, tauki, augļi, ogas, dārzeņi, cukurs, medus un kāds saldumiņš, kā arī bezalkoholiskie dzērieni. Iekļauts esot arī šis un tas no nepārtikas precēm un pakalpojumiem. Tad nu paskatīsimies, ko ikdienā drīkst apēst, vai - kur iztērēt savu aldziņu vai pensiju atbilstoši noteiktajiem priekšrakstiem…

535 5 41 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 41

0/2000

šito vajadzētu vismaz gadu piespriest izturēt, tiem, kas šito sadomājuši. man ir aizdomas, ka viņu domas mainītos par minimuma pateerinja groza lielumu.

38 0 atbildēt

Vot gribētos redzēt to laiku, kad visas sievietes sāks valkāt tikai 3 zeķubikšu pārus gadā. Modē tad būs ne tikai saplēstie džinsi, bet arī uzirušās zeķes un zeķubikses ??

 

p.S. Mana meita - pamatskolas skolniece  noplēš 3 pārus zeķubikšu NEDĒĻĀ!!!

35 1 atbildēt

vēl viens pierādījums, ka valsts vadība smejas par tās iedzīvotājiem :(

20 0 atbildēt

Es teiktu- tās normas ir pamatīgi novecojušas!

20 0 atbildēt

Nu šie daudzumi ir reāla ņirgāšanās. Atceros, ka mēs augstskolā arī par šito šausminājāmies,kad mācījāmies. Un ka tik tas cilvēks neizdomā uzbaroties vai nokristies svarā - viss, paliek bez kleitas un mēteļa. NU vienkārši nožēlojami. To pat par eksistēšanu grūti nosaukt. Lai kā knapinātos, šito ievērot nu nekādi nevarētu, manuprāt.

16 1 atbildēt

9 kvadratmetru īres maksa - tur pat zirgam jāsmejas.  emotion

Bet viss šitais mazliet atgādina padomu laikus.

9 0 atbildēt

BĻEEEE ZEMENES BILDĒEEEE!!!:D Kā sagribējās

9 0 atbildēt

Ja tuesikalvītis,tad speķi nevar nolietot, tas pienākās cik var apēst un vēl 2kg ko naktī zem spilvena palikt.

4 0 atbildēt

labs raksts...tiešam labs.....bet tā ir klaja ņirgāšanās par tautu ....emotion

3 0 atbildēt
8 avatars8

labs raksts

3 0 atbildēt

Man sanaca interesanti lasit, jo es ievadtekstu nelasiju. Kad tiku lidz cukuram uzdevu sev jautajumu, vai ta ir kaut kada dieta vai, un tikai pec tam izdomaju izlasit ievadtekstu un uzzinaju ka ta nav nemaz dieta tas vnlk ir musu politiku domas par to cik tautietim diena jaed. Mans ieteikums ir tads vajad tos tautas kalpus uz si iztikas minimuma uzsedinat, un tad  uzzinat vai vini svaru nomet tik pat atri cik uznem? 

2 0 atbildēt

Domāju.., precīcāk, esmu pārliecināts, ka Latvijā ir ģimenes un indivīdi, kuri dzīvo zem šīs svītras.. diemžēl. "+"

2 0 atbildēt

 šito jau bij doma mainīt :D bet laikam palika pie vecā patēriņa groza :D viss  tāpat kā pirms 20 gadiem ..

1 0 atbildēt

Izdzīvot var, bet ne dzīvot.

1 0 atbildēt

2 tējkarotes cukura dienā, ņ*t vērā to, ka pie tējas un kafijas patērēju ap 10 karotēm dienā- mjā :D un man šķiet kkā pastulbas šitās normas, tak nevar katru dienu tik sabalancēti ēst, kaut vai no tā viedokļa, ka ne vienm';er viss mājās ir no tā

1 0 atbildēt

bikses 2gadus nēsāt? da labi,man bikses knapi gadu turās,vienmēr kkur tiek saplēstas. nopirku sev vasarā 3 džīnu pārus un pašlaik dzīvas ir tikai vienas.

1 0 atbildēt

Man liekas, ka lielākajai daļai tas iet garām ausīm.! 

1 0 atbildēt

es bagāta. no probl* for me.. 

tāpat daudz neēdu. bet tērēties man patīk :D

1 0 atbildēt

Ak mēs taupīgie.. :D

1 0 atbildēt

Pilnīgs sviests...

Starp citu,  viena daļa LV iedzīvotāju pat šo nevar pilnībā atļauties...Un  visdrīzāk, ka šī situācija ies tikai uz leju.

0 0 atbildēt