local-stats-pixel fb-conv-api

Ķīnas cietumniekiem liek vākt zeltu World Of Warcraft sp18

205 15

Kāds 54 gadus vecs cietumnieks no Ķīnas ziņoja, ka viņam lika spēlēt daudzspēlētāju režīma spēli, lai savāktu punktus, kurus pēc tam viņš varēja apmainīt pret īstu naudu. Minētā spēle bija World Of Warcraft, un cietumniekam tajā bija jāvāc zelts.

Šādā veidā cietuma vadītāji varēja nopelnīt vairāk naudas, nekā liekot ieslodzītajiem veikt fizisku darbu, kā tas ir ierasts. Kopā tika nodarbināti aptuveni 300 cietumnieki, un visiem bija jāvāc zelts 12 stundas diennaktī, tādējādi nopelnot aptuveni 770 – 924 ASV dolārus dienā. Tiesa, gandrīz visa nauda nonāca cietuma vadītāju rokās. Ja cietumnieki nespēja izturēt slodzi, viņi tika sisti ar plastmasas caurulēm. Cietuma vadītāji uz šīm ziņām atbildeja sekojoši – "Mēs neļaujam mūsu ieslodzītajiem veikt augta riska darbus, kā ogļu rakšana. Tā kā mūsu cietumā ir ļoti daudzi datori, mēs viņiem piedāvājam ne tik bīstamu darbu, pietam, viņi var virtuāli sazināties ar ārpasauli.”

Tiesa, nav skaidrs, vai 54 gadus vecais vīrietis stāsta patiesību, taču domājams, ka atbildīgās iestādes cietumu drīzumā apmeklēs un visu noskaidros.

205 15 18 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://Dārgumu lāde
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 18

0/2000

kāds sakars titulbildei ar šo rakstu?

19 1 atbildēt

pasaule jūk prātā ar to spēli :D

12 1 atbildēt

A kā viņi īsti uzpelnās >? Tad jau tādi gameri ,kas world of warcraft meneša laikā savāc 1 mil. gold ir kk miljonāri. Kaut kas te liekas aplami.

4 0 atbildēt

vecs info.. ļoti..

2 1 atbildēt

Nesaprotu, kurš vispār pērk to ingame gold... People are crazy! emotion

1 0 atbildēt

biki dirshana, dienaa nav tik leils pikjis.  tu moz sajauci ar jeenam, jo 900$ ir nesamerigi liels cash! pat priksh 12 stundaam, padoma reali, tad jau par latvijaa cilveeki ta pelnitu naudu, process jau nav sarezgjiiits bet besiigs, bet katraa zinjaa intresantaax  nekaa 100latnieku suudi. 

1 0 atbildēt

mmmm.. cietums :D

1 1 atbildēt

kādu laiku jau buutu jautri bet driiz vien tas pieriebtos...

0 0 atbildēt

Interesantākais ir tas ka pārdot zeltu par īsto naudu ir pret world of warcraft noteikumiem un par to tiek nobanots. Cietumā pārkāpj likumus :D

0 0 atbildēt

nevar tik daudz dienaa savaakt, cena ir apmera 3$ par 1000, bizness ljoti ienesiigs, jo tirgojas ljoti daudz daudz un apchakaree arii...

0 0 atbildēt

The legacy of chinese gold farmers

0 0 atbildēt

Tur ir nauda,par ko pēŗk vienkāršas un ne īpaši vērtīgas lietas, kāatjauno bojājumus bruņām, pēc nāvēm, kā arī pērk "pārtiku" lai īsā laikā atjaunotu dzīvību un "manu", ko izmanto kā maģisko spēju avotu, bet tajā spēlē ir ļoti daudz "naudas" vienību. Lai spēlē tev ietu labāk, tev vajag labāku aprīkojumu,nekā vienkāršā nauda var nopirkt, tur vajag savākt daždažādus atalgojumus par dažādām spēlē izpildītām darbībām. Tu vari grupās cīnīties pret ļoti gūti uzvaramiem, tikai grupās pa 10 vai 25 uzvaramiem briesmoņiem, kurš katrs ir unikāls un uzvarams ar taktiku, kas pašam jāizdomā, vai arī cīnīties pret citiem spēlētājiem kontrolētā vidē par reitinga un atalgojuma punktiem. No briesmoņiem krīt aprīkojums un markas, par kurām var nopirkt aprīkojumu, kas ir pielāgotāks cīņai ar šādiem briesmoņiem, bet no cīņām pret citiem spēlētājiem tu saņem 3 veidu "naudu" : Goda punkti, arēnas punkti, arēnas reitinga punkti. Goda punkti ir diezgan reāls naudas līdzinieks. Arēnas reitinga punktus tu iegūsti izveidojot arēnas komandu un cīnoties pret spēlētājiem, kuri arī vēlas reitinga punktus. Ir 3 veidu arēnas cīņas. 2 versus 2, 3vers3 un 5v5. Spēlē ir 10 klases, katra unikāla ar savām spējām, padarīta vēl unikalāka ar savu smalki izkārtojamo specializāciju, ko izvēlas spēlētājs.

 Arēna ir visgrūtākais PvP(player versus player) paveids. Tur visu nosaka tas, kādas klases, kādas specializācijas, kāds aprīkojums ir un cik labi spēlē tu un tavs partneris/-i. Par arēnas punktiem un goda punktiem tu vari pirkt spēcīgākos spēlē pieejamos priekšmetus, kas pielāgoti cīņai ar citiem spēlētājiem. Bet te nāk iekšā reitings. Visas komandas sāk no 0 reitinga. Par 1uzvarētu arēnas spēli jūs saņemat 1-10 reitinga punktus, atkarībā no tā, kāda reitingu starpība ir starp jūsu un pretinieku komandu un kāda ir viņu uzvaru/zaudējumu attiecība. Zaudējums noņem 4-20 reitinga punktus,atkarbā no reitingu starpības. Nesvarīgākos, bet tikuntā labākos spēlē pieejamos priekšmetus tu drīksti pirkt par krietnu daudzumu arēnas punktiem un goda punktiem tikai tad, kad tavs reitings sāk sasniegt 1450. Pēdējie kļūst pieejami pie 1850. Viegli? Nav vis. Protams, PvP izpaužas arī vienkārši piesakoties "kaujaslaukā"(vienāds pretējo frakciju spēlētāju skaits, kas pilda uzdevumus un vienk slepkavo viens otru) kā arī var skraidīt apkārt pa diezgan plašo pasauli un medīt sava līmeņa spēlētājus, vai, personīgais favorīts, doties uz pretinieku galvaspilsētām kopā ar kādiem 20 draugiem :D

Ceru, ka devu pietiekošu ieskatu, pats vairs nespēlēju, jo spēle ir mazliet pilnībā adiktīva un laikietilpīga.

3 5 atbildēt