local-stats-pixel fb-conv-api

Fobijas3

22 1

 

Īsumā par pašu fobiju.

Fobija - nepatika vai bailes no vietām, priekšmetiem, dzīvām radībām. Fobijas pakļauj mūsu dzīvi, jo mēs taču netuvosimies dziļam ūdenim, ja mums ir ļoti bail no tā. Ekstremālos gadījumos fobija var neieslēgties un pazust pavisam.

Ir gadījumi, kad fobijas pašas no sevis pazūd bez pēdām. Cilvēki, kas cieš no depresijas, ekstrēmās situācijās ir spējīgi saņemties un nedomāt par savām izjūtām. Un tomēr: daudzi bijušie smēķētāji vai alkoholiķi zina, ka no atgriešanās pie netikuma viņus šķir tikai viens neliels solis, bet fobijas var arī pazust uz visiem laikiem pēc viena paša ārstēšanas kursa.

   Biheiviorālā terapija jau desmitiem gadu. Sākuma stadijā biheiviorālā terapija sāk ar jūtu notrulināšanu prātā un domās. Cilvēkiem ir jānoklausās virkne biedējošu situāciju un jāsašķiro no visgrūtākās līdz pat visvieglākajai. Tad par vienu no vieglākajām situācijām viņiem ir jādomā tik ilgi, kamēr viņi atbrīvojas un nebaidās no tās.

 

 

Plus, būšu pateicīgs, ja Tu aizpildīsi šo aptauju http://visidati.lv/aptauja/351886728/ , lai es varētu veikt pētījumu sava ZPD ietvaros.
Paldies jau iepriekš!

22 1 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://Mans ZPD
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 3

0/2000

3. ka sauca to fobiju pret zirnekljiem ... ?

nebrinitos ja man tada butu jo del tiem kjemiem nevaru normali pagraba ieiet ..

1 0 atbildēt

Paldies visiem, kas atrada laiku aptaujas izpildei!

1 0 atbildēt

Interesanti.  Žēl, ka palaidu garām aptauju. Nepiefiksēju...

0 0 atbildēt