local-stats-pixel fb-conv-api

Dīvaini vārdi4

Katram no mums dzīvē ir nācies saskarties vai vismaz dzirdēt dīvainus cilvēku vārdus. Bieži vien tā ir vecāku vēlme dot savam bērnam neparastu vārdu, nepadomājot kā tas saskan ar uzvārdu, par piemēru varu minēt slaveno Stīvu Gulbi un Kailu Gailīti.

Vai arī dot vārdu kas citās valodās nozīme pavisam ko citu un dažreiz var sagādāt neērtus momentus, kā piemēram, Laimdota etiopijā ir palaistule un Daunis ir normāls vācu vīrieša vārds. Bet ir gadījumi kad pilnīgi pietiek arī ar uzvārdu, Latvijā sastopams vīrietis Ģirts Mazpenis, Ziedonis Dibens...

Ogrē kāda patriotiska māmiņa(Latviešu valodas skolototāja) ir devusi dēlam vārdu Lāčplēsis, bet uzvārds ir Latvietis. Droši vien Latvijā ir ne mazums vārdu un uzvārdu kas izraisa smaidu seja, tāpēc ja zinat vēl ko interesantu droši rakstat.

Arī daudzi briti nav aprobežojušies ar ikdienišķu vārdu izvēli. Piemēram, kāds galdnieks no Glosteras Roberts Salivans nomainījis savu vārdu uz Tētuku Fantastisko (angļu val. "Daddy Fantastic").

Roberts Salivans par labu vārda maiņai izšķīries kādā iedzeršanā ar draugiem, jo gribējis sev vārdā kaut ko, kas labi paliktu prātā. Arī bijušo elektriķi Polu Lankasteru uz vārda maiņu pamudināja draugi. Tagad viņu sauc Bobijs Apžilbinātājs (angļu val. "Bobby Dazzler").

Izrādās, ka arī "Kaut Kas Garš Un Sarežģīts" (angļu val. "Something Long And Complicated") var būt cilvēka vārds. Šī neparastā vārda īpašnieku agrāk sauca Viljams Vuds.

Iespējams, uz dīvainākā vārda ieguvēja godu var pretendēt Kriss Grejs no Binglijas, kuru pēc vārda maiņas dēvē "Mute, Kas Grib Pazīt Visvareno" (angļu val. "Mouth Who Wants To Know O''Mighty").

32 0 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 4

0/2000

vel jau varēja pieminēt čali, kurš nomainīja uzvārdu uz pilnīgi visu Džeimsa Bonda filmu nosaukumiem.

1 0 atbildēt

Fagot, Batman emotion

0 0 atbildēt

3 viss labakaisemotion emotion

0 0 atbildēt

roberts jobtv :D

nav brīnums :D

0 0 atbildēt