local-stats-pixel fb-conv-api

Burinieka"Maria Celeste"noslēpums4

16 0

            1872.gada 7.novembrī"Maria Celeste"pacēla enkuru Ņujorkas ostā un uzņēma kursu uz Dženovu.Kuģa kapteinis bija Bendžamins Spuners Brigss.Uz kuģa atradās arī viņa sieva un divgadīgā meitiņa.Apkalpes sastāvā bija septiņi cilvēki.

           Kā liecina ieraksti kuģa žurnālā,24.novembrī kuģis piestājis Azoru salās. Nākamajā naktī laikapstākļi pasliktinājušies,taču tad ieraksti kuģa žurnālā pārtrūkst.

         Tagad vairs nav iespējams uzzināt,kas vēl notika tajā dienā un kas atgadijās laikā līdz 1872.gada 5.decembrim,kad apmēram pulksten trijos pēc pusdienas burinieku pamanija kuģa"Dei Gratia"apkalpe.

         "Maria Celeste"dreifēja jūrā,un pilnīgi nekas neliecināja,ka uz tā atrodas kāda dzīva dvēsele.Kuģa"Dei Gratia"kapteinis nosūtija uz turieni 3 apkalpes locekļus,lai uzzinātu,kas īsti noticis.Veselu stundu viņi pārmeklēja kuģi no mastiem līdz pat kravas tilpnei.Viss bija vislabākajā kārtībā,produktu krājumu pietiktu vēl pusgadam,dzeramā ūdens bija atliku likām,taču nebija neviena paša cilvēka.Visi komandas locekļi un pasažieri bija pazuduši bez pēdām.Neviens nespēja saprast,kas gan varēja atgadīties,taču viens bija skaidrs:pirms cilvēki pameta kuģi,uz tā nebija ne mazākās panikas.Viss bija atstāts priekšzīmīgā kārtībā. Apkalpes locekļiem bija laiks paņemt līdzi sekstantu,hronometru un navigācijas kartes.

         Kas gan jūrniekiem lika pamest savu kuģi atklātā jūrā,atstājot to vislabākajā kārtībā?Nostāsti par burinieka"Maria Celeste"mīklu nav aizmirsti arī mūsdienās.

                                                              Vai Tu zini ka...

        1884.gadā līdzīgs liktenis peimeklēja brigu"Resolven".Kuģis dreifēja jūrā,uz tā valdija priekšzīmīga kārtība,bet apkalpe bija pazudusi bez pēdām.  

16 0 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 4

0/2000

Mazie jūras noslēpumiņi..

1 0 atbildēt

PIRĀTI

1 0 atbildēt

Citplanētieši ?

1 0 atbildēt

proams ka vedot kugi ar tiiru spirtu visaadi prikoli var gadiities. uz salas kaadas bisin aizdzeeraas laikam

1 0 atbildēt