local-stats-pixel fb-conv-api

Amonija terminālis Rīgas centrā!5

Naudu taisa riskējot ar mūsu dzīvībām un veselību. :(

Esošā Rīgas dome ātros tempos mēģina izbīdīt projektu būvēt amonija nitrāta pārkraušanas termināli Kundziņsalā, tipa "iziesim no krīzes".


"2011. gada 26. jūlijā Saskaņas Centra Premjera kandidāta Nila Ušakova vadītā Rīgas dome bez debatēm pieņēma lēmumu netālu no termināļiem, kas operē ar sašķidrināto gāzi, naftas produktiem un ķīmiskām vielām, Kundziņsalā būvēt minerālmēslu pārkraušanas un uzglabāšanas termināli. Tas nozīmē, ka gada laikā cauri visai pilsētai pa dzelzceļu tiks pārvadātas 1 050 000 tonnas amonija salpetra, bet dažus kilometrus no Rīgas centra glabāsies 90 000 tonnas salpetra. Eiropā nav ostu, kurās būtu atļauts uzglabāt vairāk par 5 000 tonnām."

Tas nozīmē ka katru nedēļu cauri Rīgai un pārējai Latvijas teritorijai izbrauks vismaz viens vilciena sastāvs ar 4000 tonnām amonija nitrāta.

Mediju klusēšana un cilvēku vienaldzība ir apdullinoša.



"ASV, Teksasa pilsēta. 2300 tonnu 45 kg papīra maisos iesaiņota amonija salpetra sprādziens uz 135 metrus garā franču kravas kuģa „Grankan”. Sprādziena jauda bija tik milzīga, ka ūdens piestātnē iztvaikoja. Tonnu smagas kuģa atlūzas atradās 3,5 km attālumā no piestātnes. Sabruka betona noliktavas un otrā krastā esošie naftas torņi. 50 m gara naftas barža, kas atradās blakus „Grankanam”, lidoja pa gaisu 70 m, līdz nokrita autostāvvietā. Sprādziena vilnis aizrāva ne tikai 600 automašīnas dažādos pilsētas rajonos, bet arī divas pāri lidojošās sporta lidmašīnas, kas iegāzās ūdenī.

Blakus stāvošajos tvaikoņos „Haiflaer” un „Vilsons Kvīns” detonēja salpetris un sērs. No šiem sprādzieniem ugunsgrēki izplatījās vēl divos naftas termināļos.

Pilsētā un tās apkaimē gāja bojā 1500 cilvēki, ievainoti tika vairāk nekā 5000, vairāki simti pazuda bez vēsts. Sabojātas vairāk nekā 1100 automašīnas, metāllūžņos pārvērsti 362 kravas vagoni. Iznīcināti 75% pilsētas naftas pārstrādes un ķīmiskās rūpniecības, 2/3 Teksasas pilsētas sagrautas drupās. Mantiskais zaudējums pārsniedz 100 milj. dolāru."

Laipni lūgti dzīvē uz ātombumbas, pie 90.000 tonnu sprādziena, Rīga tiks noslaucīta. Nekur Eiropā neglabā vairāk kā 5 kilotonnas amonija, mēs glabāsim 90 kilotonnas.


Tas ir pavisam nopietni!

http://bertoldslicis.wordpress.com/2011/09/12/terminals1/

49 3 5 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 5

0/2000

Vsmaz tad kreivu mazāk paliks emotion apsprāgs tā kā mušas viņi tajā rīgā emotion

3 1 atbildēt

Moš uzreiz arsēnu visiem iebarot?

1 0 atbildēt