local-stats-pixel fb-conv-api

9. maijs! manas pārdomas.131

480 34

mans mērķis nav mēģināt kurināt nacionālo naidu.. bet es vienkārši gribu uzrakstīt visas savas domas par šiem tā dēvētajiem ''svētkiem''

sākšu ar to, ka mani tiešām kaitina pilnās ielas ar piedzērušašiem krieveļiem, kuri nēsājas apkārt ar šnabja pudelēm, kliedz- pabeda, utt.

bet..

nesen draugiem.lv portālā, sadaļā ''runā'' uzgāju kādu amizantu tekstu-

Katja BulavkinaVakar 22:07 Tizlie draugi. Valentīdiena un Helovīni jums ir svētki, bet kā ar UZVARAS DIENU??????????
tas man lika aizdomāties- vai tiešām viņa uzskata, ka Latviešiem tie ir kaut kādi svētki, ja tajā pat laikā mēs tikām okupēti??
es nezinu, ar kuru galu domā Katja, bet šo uzvaras dienu nu dien nevajadzētu saukt par svētkiem..
svētki ir priecīgs notikums utt..
bet, vai uzvara karā ir priecīgs notikums?? iespējams, ka daudzi domās- jā..
bet padomājiet- uzvara karā.. mira daudzi cilvēki, simtiem tūkstoši mira, lai krievi tikai ''uzvarētu'' nacismu.
simtiem tūkstošu cilvēku nāvi diezin vai vajadzētu saukt par svētkiem. tikpat labi drīz viņi sāks svinēt okupācijas svētkus??

+ nelielas pārdomas par nacisma ''uzvarēšanu''
skatos ziņas pa LMK, un apakšā pa skrejošajiem titriem rakstīts- '' krievijā aizturēts kārtējais neo nacistu grupējums.. uzsveru- KĀRTĒJAIS!
paga paga, vai tad krievi nacismu neuzvarēja??
redz, nacismu apkaroja, Latviešus sauc par nacistiem, kaut arī pašiem pilna krievija ar nacikiem?
jā, sakāva hitleru un viņa armiju, bet vai Hitlers ar savu armiju priekšagalā bij vienīgie nacisti?(puse no hitlera armijas vispār bij piespiesti doties cīņā pret paša gribu, līdz galam nemaz neesot nacisti)


vai gadijumā šie svētki nebūtu jādēvē par Vācijas sakaušanu, nevis par nacisma sakāves dienu??


nacisms ir dzīvs, un būs dzīvs līdz nebūs tikai viena rase..

es te visu tā saraustīti sarakstiju, bet gan jau domu sapratīsiet.. paldies par uzmanību!


ps. ejam visi balsot uz referendumu, par Latviešu valodu!

480 34 131 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 131

0/2000

9. Maijam ir jabūt kritušo piemiņas un atceres dienai nevis debīlai skraidīsanai apkārt ar PSRS karogiem, BMW ar "na berlin" uzsāniem un tāda mēroga dzeršanu, ka pat oktober fests nobāl....kapēc Krievi nevar 9 maiju sagaidīt tā kā leģionāri sagaida 16.martu? Mierīgi un klusām noliek puķes, padzied dziesmas un viss...neesmu redzējis, ka kāds 16.martā skraida apkārt ar nacistiskās vācijas kāšu krustu...

88 2 atbildēt

Varētu akcīzi krieviem uzlikt. Momentā laukā no krīzes būtu! 

49 4 atbildēt

9.Maijs nav sūds tu debīlais idiot. Arī daudzi latvieši 9.maiju piemin...zini kapēc? tapēc ka daudziem tēvi un vectēvi krita cīnoties padomju armijas sastāvā, un 9.maijs kalpo kā atceres diena daudzās bijušajās PSRS republikās... patiekt, ka kritušo atceres diena ir "sūds" ir diezgan stulbi....tad jau 16.marts arī pēc tavas loģikas ir sūds....

 

protams var diskutēt par to vai "sūds" nav tas stils kādā krievi šo dienu svin....

25 4 atbildēt

īstenībā krievijā tagad ir tieši visvairāk nacisma. nacisms - principā tas pats marksisms, kura ideoloģija ir attīrīt sabiedrību no kaut kāda cilvēku slāņa, lai celtu jaunu tautu. tai ideoloģijai sekoja ļenins, stalins un hitlers, bet tajos laikos tas bija pret ebrejiem. ko mēs tagad redzam krievijā? tas pats nacisms, tikai nevis tikai pret ebrejiem, bet pret visiem kuri nav baltie, it īpaši pret visiem gruzīniem, armēņiem, tadžikiem un t.t.... protams, uzvarētājus jau netiesā, tāpēc neko tādu arī krievijai nepārprot, kā arī eiropa neko neatdzīs, ko darīja krievija otrajā pasaules karā, savādāk viņi saprot, ka visa nafta, gāze un t.t kura nāk no krievijas - pazudīs. vien vard sakot, noskataties filmu The Soviet Story, tur viss ir plaši un skaidri paskaidrots

23 2 atbildēt

Sens teiciens "Karā nav uzvarētāju", tik pat muļķīgi ir šie svētki.

18 0 atbildēt

nu labi, 9.maijs varētu būt svētki veterāniem, viņiem karš beidzās.

mūsdienās tas ir attaisnojums vnk piedzerties, nu dzer viņi tik un tā, bet piedzerties 9. maijā ir attaisnojums.

10 1 atbildēt

+ par referendumu, marš parakstīties tiem kam 18!!!!

7 1 atbildēt

Ne. Normals latvietis ir cilveks kurs normali attiecas pret visiem cilvekiem neskatoties uz to vai vins ir krievs vai ukrainis vai amerikanis u.t.t. Es attiecos pret visiem cilviekiem vienadi neieskaitot nacionalistus. Tadiem es varu gan neizturet un iesist pa seju :)

Удачи!

6 3 atbildēt

Manuprāt, daudziem nenaktu par sliktu izlasīt šo rakstu

3 0 atbildēt

man pohuj par nacismu, pats neesmu tāds bet man besī kad man uz ielas saka krievs : govori po russki eto moja strana, moj rajon. - 9.maijs

3 0 atbildēt

KARĀ NAV UZVARĒTĀJU (unn jā Katja šķiet savā krievu okupantu bērnībā kārtīgi atpisusi savu galvu pret izlietni) man nav iebildumu pret krieviem bet pret okupantiem ir..

3 0 atbildēt

Tā kā man ir zb krievi tad 9.maijā ar vēl pārīti paziņu uzvilkām kreklus Latvija karoga krāsā un gājām pastaigāties pa netali esošajām daudzstāvu māju sētām. Rezultātā atskaldījam kādus 8 krievus.

P.S. rīkoties tā nedrīkst, bet ja ļoti gribas tad drīkst.

P.S.S. ja neesi izturīgs un māki tikai virinat muti tad nedari to ko daru es un vēl pāris latvieši kam besī krievi.

4 2 atbildēt

es arī īsti nesaprotu, vai krievu sabiedrība apzinās, ko tā uzvaras diena nozīmē latviešiem? okupācijas sākumu. sākumu diezgan nepatīkamam posmam - jā, varbūt arī padomju laikam var atrast gaišās maliņas, tad nu izsūtīšanas akcijām gan grūti tādas saskatīt.

būt tik netolerantiem un mēģināt latviešus pierunāt svinēt dienu, kad sākās okupācija ir, maigi sakot, netoleranti, nemaz nerunājot par bezkaunīgumu kopumā, kas gan šai tautai ir diezgan raksturīgi visās dzīves jomās :)

tādēļ vien iešu nobalsot par latviešu valodu visās valsts apmaksātajās skolās, jo ceru, ka tad varbūt viņi apgūs arī vēsturi, kas nav balstīta uz krievu propogandu.

2 0 atbildēt

Perfekti! Es nebūtu pateicis labāk. emotion ++

4 2 atbildēt

Hitlers normāls čaļis bija!

Manas domas nemainās-9.maiju vajadzētu aizliegt!

Lie tie 'pacani' vācas uz savu maķ dzimteni.

6 4 atbildēt

tā puis, es tev mazliet paskaidrošu kas un kā...

šie svētki nu galīgi nav saistāmi ar Latvijas okupēšanu. tākā no vēstures šo to es zinu tad lietas ir tāda - šie svētki ir un paliek padomju krievijas pārziņā! uzsveru PSRS SVĒTKI ... kapēc tas vēl šo balt dien tiek atzīmēti? nav ne jausmas! ...

liela daļa latviešu arī svin šos svētkus, vai pieminot aizgājušos... jo tā nu ir sanācis ka daudzi tika aizsaukti iestāties sarkanās armijas ierindās.

 

par okupāciju ? te lieta jau griežas ap mūsu pašiem, mīļajiem letiņiem, kuri bija komunisma piekritēji ...

 

anglija un asv arī atbalstīja mūsu pievienošanu psrs zonai ...

 

mazliet no vēstures - pievienošana psrs, jeb kā te dažiem labpatīkas to saukt par okupēšanu notika jau 1940. gada 14.-15. jūlijā ar visu augustu kirhenšteinu priekšgalā... kas izveidoja tautas saeimu.. kura brīnumainā kārtā pieņēma lēmumu par valsts nosaukuma maiņu no LR(Latvijas Republika) uz LPSR(Latvijas Padomju Sociālistiskā Republika).

pēc kā sekoja lūgums LPSR uzņemt PSRS sastāva. nevienam neibilstot tas notika diezgan ātri un bez piepūles.. tas viss pabeigts 1940. gada 5. augustā!

 

 

taču, LR nekur tā arī nepazuda. tā turpināja pastāvēt kādā valstī, kā vēstniecība.. kura tika uzturēta no mūsu pašu zelta krājumiem. kas tobrīd glabāti tika lielbritānijā.

 

 

bļin, ja tu nezini NEKO NO VĒSTURES, tad tiešām labāk paklusē!

nemāki klusēt - ej savā pērtiķu bariņā spried.. par lietām kuras nepārzin !!

 

bet par to ka šeit latvijā tiek atzīmēti šie ''svētki'' nu galīgi neatbalstu! kur šie ''okupantu'' pabiras māk tikai piedzerties, nodzerties, skaļi lamāties, ārdīties, un visu plēst. tad nu lūk, nemākam uzvesties kā civilizēti cilvēki? - durvis veras uz abām pusēm.

1 0 atbildēt

Varbūt es kļūdos, bet, man šķiet, ka, ja Latvijā visiem būtu pienācīgi atalgots darbs un drošība par savu un tuvinieku rītdienu, tad nebūtu nekādu domstarpību ne starp cilvēkiem, ne valodām. (:  

1 0 atbildēt

>.<  WW2 kritushos atceraas pirms 9.maija.  Svineet var kara beigas un neko vairaak, peec buutiibas jau nekas nemainiijaas- Hitlers izniicinaaja atsevi6kjas rases, bet Staljins atseviskjas skjiras. Un abi kaa labi draugi peec Molotova-Riibentropa pakta sadaliija eiropu kaa kuuku.emotion

1 0 atbildēt

Nezinu, es to neuztveru kā uzvaru karā, bet kā kara beigas. Lūk to varētu uzskatīt par svētkiem, nevis tur , ka kāds uzvarēja vai zaudēja

1 0 atbildēt

Latvija tgd ir dirsā jo nevar uzplaukt ekonomika pāris gadu laikā. pirms Padomju savienības sabrukšanas latvietim neļāva vadīt savu biznesu, ieņemt augstu amatu un tt. un tgd jūs vainojat valdību.jā valdība ir lohi bet kad Padomju valdība sūtija gudrus cilvēkus uz nāvi un atstāja darbiniekus , kur nevarēja neko izdarīt tad arī sākās ekonomikas sabrukums. tpc Latvijai nav nekādas pasaules mēroga kompānijas un tt.

1 0 atbildēt
« 1  2  3  4 »