local-stats-pixel fb-conv-api

9. klases runājamā daļa latviešu valodā.57

173 55
Palasīju zupaspleves rakstu un secināju, ka daudzie devītklasnieki, kas sēž spokos nemaz nezin to, ka latviešu valodā runājamajā daļā jārunā būs 12-15 minūtes.

Šitas no isec.gov.lv mājaslapas!!!




LATVIEŠU VALODA LATVIEŠU MĀCĪBVALODAS IZGLĪTĪBAS PROGRAMMĀS 9. KLASEI

eksāmena programma
Eksāmena mērķis

Novērtēt izglītojamo latviešu valodas zināšanu un prasmju kopumu atbilstoši 2006.gada 19.decembra Ministru kabineta noteikumu nr.1027 “Noteikumi par valsts standartu pamatizglītībā un pamatizglītības mācību priekšmetu standartiem” prasībām mācību priekšmeta standartā Latviešu valoda 1.-9.klasei.

Eksāmena adresāts
Eksāmenu veic 9. klases izglītojamie.

Eksāmena darba uzbūve
Eksāmenam ir rakstu un mutvārdu daļa.
Rakstu daļā tiek novērtētas izglītojamo lasīšanas, rakstīšanas prasmes un valodas sistēmas izpratne. Eksāmena rakstu daļas norises laiks - 3 astronomiskās stundas. Lasīšana un valodas sistēmas izpratne - 110 minūtes, rakstīšana - 70 minūtes. Lasīšanas prasmes daļā tekstu kopējais vārdu skaits 1000 – 1500. Uzdevumi pārbauda teksta izpratni. Valodas sistēmas izpratnes daļas uzdevumi pārbauda pamatskolā apgūtās valodas zināšanas un prasmi tās lietot. Rakstīšanas prasmes pārbaudes daļā izglītojamie raksta pārspriedumu (apjoms 250 – 300 vārdu).
Mutvārdu daļā notiek divu izglītojamo savstarpēja saruna (monologs, dialogs). Mutvārdu daļā tiek novērtēta izglītojamo prasme uzstāties ar iepriekš sagatavotu publisku runu. Eksāmenā drīkst izmantot runas plānu un vizuālo materiālu. Sarunas laiks diviem izglītojamajiem ir 12 - 15 minūtes. Katra eksāmena daļa sastāv no dažādas grūtības pakāpes uzdevumiem.



un blā blā blā ..
zinu, ka tagad daudzi, kam tas neinteresēs saliks man mīnusiņus, bet raksts domāts tiem, kas to nezin.
173 55 57 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 57

0/2000
un starp citu, ir taa, ka uz abiem 12-15 minutes.... viens runaa 3-5 min un tad uzdod jautajumus 2-3 minutes, un tad runa otrs un atkal uzdod jautajumus.... :)
33 0 atbildēt
bmwz4 a kurš teica, ka es domāju, ka jārunā 12-15 minūtes vienam? :D vikmans cik no skolotājiem un isec.gov.lv majaslapā var uzzināt, tad šitas ir pirmais gads, kad tik daudz ir jārunā.
19 0 atbildēt
es pat negribu atcerēties 9.klasi :D tāds pufels ar tiem ekšiem. piedodiet, bet viņus vnk nevar nenolikt.
17 1 atbildēt
Gravedigge Cik atceros no saviem skolas laikiem, bija tieši tā, ka 3 minūtes runā, 3 tev uzdod jautājumus un tu atbildi, Tad 3 runā otrs un tu 3min uzdod jautājumus un viņš atbild. Kopā sanāk tās minimālās 12min, ja vien kāds nesāk stostīties pa vidu ;)
14 0 atbildēt
nu no manis + :)
10 0 atbildēt
man jau 6 klasē vajadzēja 3 minūtes runāt par izvilktās biļetes tēmu !
8 0 atbildēt
ļoti lietderīgi butu šet ielikt arī katra kontroldarba aprasktu, kādas prasības, kas jāzina. katru savā nodaļā sākot no 1- 12 klasei un tad varētu vēl pa tehnikumiem un arī universitātēm utt. jo ja nu kāds nezin.
9 1 atbildēt
es gribētu redzēt ,kā par 3 minūtitēm izstāstītu tekstiņu varētu uzdot 3 minūtes ilgi jautājumus, Ja vien nav tā, ka uz jautājumiem ir jāatbild plaši, kā rezultātā sanāk, ka tu vienalga runā kādas 5 minūtes viens pats stabili :D
8 0 atbildēt
Man šitasi vairs nedraud, bet jau laktiņu augstāk. :)
8 0 atbildēt
nu bet tāpat tai runai jābūt 3 min garai, vismaz tā skolā teica... un uz jautājumiem ir jāatbild plaši, ja atbild ar 'jā' un 'nē', tad par to ņem nost punktus, bet tas ir atkarīgs no jautājumu uzdevēja
8 0 atbildēt
Gravedigge Cik ir tas daudz? 3-5min? Tā bija arī kad es gāju 9klasē, un tas bija jau gadus laikam 5 atpakaļ.
7 0 atbildēt
aa nu ja ta var ari buut, man liekas ka mana 9. klasee bija jaruna lidz 3jam minutem.
7 0 atbildēt
Opā, laiku gan mazliet bik pielikuši klāt...
8 1 atbildēt
da nomierinieties, es nezinu cik garīgi atpalikušam jābūt cilvēkam, lai 9. klases eksāmenus nenoliktu..
8 2 atbildēt
ltniksgt un pārējiem tainība.
6 0 atbildēt
Man te pašlaik ir latviešu valodas eksāmens? :D:D:D + es biju uz latviešu valodas olimpiādi, eksāmena mēģinājumā dabūju 10 tākā nemuldi par lietām, ko nezini :D:D:D ltniksgt :D:D
7 1 atbildēt
IZGAAZIES :D BULLSHIT, nav vienam cilveekam jaarunaa 12-15 minuuutes, DORK :@
8 2 atbildēt
KaaLiiC vimsmaz mums skolā ir tā, ka jautājumiem vajag būt iepītiem tavā, 6 minūtes garajā runā, nevis ka no vietas 2-3 minūtes uzdod tikai jautājumus, jo piemēram tam, kurš vēl nav runājis par savu tēmu nemaz jautājumus nevar uzdot, tāpēc sanāk, ka viens vnk 3 minūtes otram bliež jautājumus un pēc tam runā pats .. :D
7 2 atbildēt

Nokopēts no visc.gov + te nav svarīgākā infõ :P Un tgd ir pavisam citi noteikumi :D

3 0 atbildēt

šogad tak ir tā, ka pa pieci cilvēki iet iekšā un runā un kopā tas ir 40min par visām runām, viedokļiem un jautājumiem

3 0 atbildēt
« 1  2  3 »